Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha egyszer megvetted a mobilt, többé már nem adhatod el!

Kütyük

Ha egyszer megvetted a mobilt, többé már nem adhatod el!

A Motorola abszolút egyedi módon szeretné fokozni vadonatúj luxusmobilja exkluzivitását.

Motorolához közel álló források szerint az amerikai gyártó minden egyes Motorola Aura vásárlóval alá fog iratni egy papírt, melyen az áll, hogy a vevő nem teheti fel az eBay-re a készülékét. A Motorola egész pontosan azt szeretné elérni, hogy a használt mobiltelefonok piacán lehetőleg egyetlen Motorola Aura se jelenjen meg, az Aurától szabadulni kívánóknak pedig gyakorlatilag egyetlen lehetőséget hagy: megunt telefonjukat visszaadhatják a gyártónak (egyelőre ismeretlen összegű térítés ellenében). A Motorola Aurákon egyébként nem csak a szokásos IMEI kód, hanem egy másik egyedi azonosítószám is fel lesz tüntetve, melyet a Motorola konkrétan egy-egy vevő személyéhez fog kötni.

Motorola Aura
A Motorola Aura tervezésekor állítólag a luxusórák és a kézzel készített tárgyak szépsége ihlette meg a designereket. A készülékház rozsdamentes acélból készült, a spéci nyitószerkezet pedig svájci gyártású és kétszáznál is több precíziós alkatrészből áll (az elemeket nagy teljesítményű versenyautók motorjában is használt bevonat védi a környezeti hatásokkal szemben).

A telefon felső részét közel két hét alatt illesztik össze. Ez idő alatt a szakemberek megformálják, majd maratják és polírozzák a rozsdamentes acélt. A telefon hátoldalán a felhasználók egy ablakon át betekintést nyernek a telefon ˝szívébe˝. A svájci gyártású csapágyak és a magas keménységű acélalkatrészek megkönnyítik a telefon felső részének elfordulását: a nyitás a gyártó szerint olyan könnyed, akár egy luxusautó ajtajának nyitása.

A 62 karátos, rendkívül karcálló zafírkristály lencse által védelmezett kijelző valóban kör alakú: az 1,55 colos, 16 millió színárnyalatú display átmérőjén 480 pixel sorakozik fel (az LG egyébként tavasszal jelentett be egy 1,4 colos, 262 ezer színű kör LCD-t). A digitális fényképezőgép modul sajnos szokás szerint csalódást okoz, hiszen mindössze 2 megapixeles felbontású és nem rendelkezik autofókusszal.

A csukott állapotban 96,87 milliméter hosszú, 47,6 milliméter széles és 18,55 milliméter vastag újdonság egész pontosan 141 grammot nyom a mérlegen. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül ezúttal a GPRS, az EDGE és a Bluetooth 2.0 (A2DP, EDR) támogatott. Említést érdemel továbbá a 2 GB-os integrált memória, az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, illetve a 810 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (400 óra készenlét, 430 perc beszélgetési idő).

Az 1.999 dolláros (410 ezer forint) listaárú Motorola Aura várhatóan 2009 elején jelenik meg Magyarországon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés