Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj LG okostelefonok érkeznek 2009-ben

Kütyük

Vadonatúj LG okostelefonok érkeznek 2009-ben

Az LG jövőre minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a smartphone szektornak.

A dél-koreai székhelyű gyártó az elmúlt időkben számos különböző, nagy sikert aratott high-end telefont és design készüléket dobott piacra, az okostelefon piacon viszont mindeddig csak viszonylag szerény sikereket ért el. A vállalat most azon fáradozik, hogy 2009-re ez megváltozhasson.

Az LG a jövő esztendőben várhatóan tíz vadonatúj okostelefont fog bejelenteni, illetve piacra dobni, melyekről jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy Windows Mobile operációs rendszerű modell biztosan lesz közöttük. A cég a Symbian és Linux szoftverek használatától sem zárkózik el, azonban ilyen platformos telefonokat csak abban az esetben kíván kiadni, ha azok iránt megfelelő kereslet mutatkozik a piacon. A vállalat egyébként azt szeretné elérni, hogy az okostelefonok ne csak egy viszonylag szűk körben terjedjenek el, hanem akár sok-sok millió darabot is el lehessen adni belőlük.

Az LG közlése szerint az elmúlt negyedévben világszerte mintegy 23 millió darab LG mobiltelefon talált gazdára, ami éves szinten ugyan 5 százalékos növekedést jelent, az előző negyedévhez képest viszont 17 százalékos visszaesést. Az LG vezetői szerint a visszaesés hátterében elsősorban az áll, hogy Indiában, illetve az egyéb fejlődő országokban a vártnál kevesebb készülék talált gazdára. A cég 2009-ben egyébként mintegy 30-35 új mobilt készül bejelenteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés