Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazánkba jön az olcsó, érintőkijelzős, 3 megapixeles új LG mobil

Kütyük

Hazánkba jön az olcsó, érintőkijelzős, 3 megapixeles új LG mobil

Néhány nappal a nemzetközi bemutató után a hazai LG is bejelentette a KP500-as készüléket.

Erről az újdonságól az LG nem kevesebbet állít, minthogy ez a világ egyik legkedvezőbb árú, érintőkijelzős mobilja. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az LG jelenleg még nem tudja megjelölni a pontos árat, mindenesetre több mint valószínű, hogy a KP500 kártyafüggetlen kezdőára 200 euró (50 ezer forint) körül fog alakulni. A készülék hazánkban 2009 elejétől lesz megvásárolható.

˝A vásárlói visszajelzések alapján világszerte sokan kipróbálnák a legújabb érintőképernyős mobiltelefonokat˝ – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. ˝A magas minőségi kívánalmaknak megfelelő, könnyen kezelhető és pénztárcakímélő, teljes érintőképernyős mobiltelefon iránti igényre adott válaszunk az LG KP500. Bízunk benne, hogy sokan örömüket lelik majd a legújabb érintőképernyős technológiák használatában˝.

A néhány hete debütált, 8 megapixeles kamerával felvértezett LG KC910 Renoir designelemeit felvonultató, négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) telefon előlapján csupán néhány fontosabb kezelőszerv kapott helyet, a telefon kezelését ugyanis a nagyméretű érintőkijelzővel (cerka, kézírásfelismerés) lehet megoldani. A 3 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú display 240×400 pixeles (WQVGA) felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Az új felhasználói felület lehetővé teszi, hogy gyorstárcsázáskor egy telefonszámhoz hozzárendeljük egy barátunk fényképét, majd a portrék között lapozgatva, a felhívni kívánt barát képét egyszerűen megérintsük.

A beépített digitális fényképezőgép modulban egy 3 megapixeles CMOS szenzor kapott helyet, a mintegy 50 MB kapacitású belső memória pedig microSD memóriakártyákkal bővíthető (maximum 8 GB-ig). A költséghatékonyság jegyében a HSDPA, az UMTS és a Wi-Fi kimaradt a mobilból, így ezúttal be kell érnünk az EDGE, GPRS és Bluetooth 2.1 (!) technológiákkal. Említést érdemel továbbá az integrált mozgásérzékelő, a kijelzőn megjelenő virtuális QWERTY billentyűzet, az RDS funkciós sztereó FM rádió, az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, illetve a 900 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (maximum 350 órás készenlét, illetve 3,5 órás beszélgetési idő).

A 87 gramm tömegű és 106,5×55,4×11,9 milliméter méretű LG KP500 fekete, barna, arany és ezüst változatban fog készülni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés