Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Chat: GPS-es csevegés – itt az új verzió

Kütyük

Nokia Chat: GPS-es csevegés – itt az új verzió

A finn mobilcég kiadta nemrégiben debütált alkalmazásának legújabb verzióját.

Először nyár elején írtunk a Nokia Chat alkalmazásról, melynek azóta már több változata is napvilágot látott, most pedig elkészült a legfrissebb kiadása. Az immár Maemo OS2008 (Nokia N810) kompatibilis szoftver számos kisebb-nagyobb javítást tartalmaz, így például javítottak a memóriakezelésen és az automatikus újrakapcsolódás funkción.

A Nokia Chat nem más, mint egy mobiltelefonokra kifejlesztett újgenerációs chat szoftver. Az alkalmazás igazi újdonsága, hogy egymás ismerősei a telefon kijelzőjén láthatják, hogy éppen hol tartozkódnak, vagyis a közelmúltban debütált geotagging (fényképekbe ágyazott GPS adatok) után most ismét egy helymeghatározásra (Nokia Maps) alapuló új szolgáltatáshoz van szerencsénk.

A Nokia Chat-ben beállíthatjuk saját avatarunkat, ami lehet egy grafika, de akár a kiskutyánkról készített fénykép is, ezenkívül pedig deifiniálhatjuk saját státuszunkat, hogy aktuálisan éppen elfoglaltak vagyunk-e, vagy épp ellenkezőleg, készen állunk egy kis csevegésre. A beszélgetés nem csak egyszerű szöveges üzenetek, hanem hangfelvételek küldözgetésével is működhet.

Az egyelőre még fejlesztés alatt álló Nokia Chat a Nokia Beta Labs oldalairól tölthető le, és a PC Suite segítségével egyszerűen telepíthető a telefonunkra. A fejlesztők N95 8GB, N95, N82, N81 8GB, N81, N80, N77, N76, N73, E90, E71, E66, E65, E61i, E61, E51, 6290, 6120 Classic és 6110 Navigator készülékeken tesztelték a szoftvert, de ezenkívül 6124 classic-on, 6121 classic-on és 5700 XpressMusic-on is futtatható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés