Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone 2.2 – semmi világrengető újdonság?

Kütyük

iPhone 2.2 – semmi világrengető újdonság?

Az Apple folyamatosan fejleszti az iPhone szoftverét, mindenesetre tény, hogy abszolút nem kapkodja el a dolgokat.

Mint arról szeptember végén már írtunk, a ˝csodamobil˝ hamarosan egy újabb firmware-t fog kapni. A jelenleg éppen kompatibilitási teszten lévő, 2.2-es új firmware-ről eddig körülbelül annyit lehetett tudni, hogy visszakapja az úgynevezett ˝background push˝ funkciót, mely a 2.1-es firmware negyedik bétája óta tűnt el, illetve, hogy kisebb-nagyobb változások érintik majd a Safari webböngészőt.

Friss hír, hogy a telefonon lévő Google Maps alkalmazás Street View funkcióval gazdagodik. A Google Maps számítógépes verziója tavaly óta rendelkezik Street View funkcióval, melynek lényege ugyebár nem más, mint hogy adott helyszíneken valós fényképes illusztrációt kapunk a környékről. Magyarul ennek a szolgáltatásnak a segítségével akár otthon is meg tudjuk nézni, hogy például hogyan is néz ki annak az étteremnek a bejárata, ahova barátaink meghívtak minket vacsorázni. A Street View első körben csak az Egyesült Államok térképein volt elérhető, később pedig olyan országokat is meghódított magának, mint például Franciaország, Japán, vagy Ausztrália. Idén szeptember közepétől egyébként már a Google Maps for Mobile (BlackBerry, Palm, Symbian, Windows Mobile, Java), vagyis az alkalmazás mobiltelefonokra szánt változata is Street View kompatibilis.

Újdonság továbbá az iPhone 2.2-ben az Auto-Correction funkció kikapcsolásának lehetősége, amit egyébként már rengeteg felhasználó követelt egy direkt ebből a célból létrehozott online petícióban. Ezenkívül megjelennek majd a készüléken az úgynevezett Emoji ikonok, még pedig több száz darab. Erre állítólag azért van szükség, hogy az iPhone végre Japánban is sikeres lehessen.

A várva várt Copy/Paste, MMS és modem (hosszasan sorolhatnám még) funkciók esetleges felbukkanásáról továbbra sincs semmi hír, de mint tudjuk, a remény hal meg utoljára… (Emlékezetes, hogy az Apple legutóbb szeptember 12-én adott ki frissítést az iPhone-hoz: a jelenlegi legfrissebb iPhone 2.1 a korábbi iPhone 2.0.2-t nyugdíjazta.)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés