Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcs: 12 megapixeles mobil a Sony Ericssontól

Kütyük

Csúcs: 12 megapixeles mobil a Sony Ericssontól

A japán-svéd gyártónál szakadatlanul folynak a fejlesztések.

Míg az elmúlt egy-másfél esztendő az 5 megapixeles mobilokról szólt, addig egy ideje már a 8 megapixeles készülékek vannak a topon, és már arra sem kell túl sokat várnunk, hogy felbukkanjanak a még ennél is jelentősen nagyobb felbontású kamerás telefonok.

A Sony Ericsson ugyebár az európai gyártók közül elsőként idén nyár elején leplezte le első 8 megapixeles készülékét, a kereskedelmi forgalomban valamikor az utolsó negyedévben debütáló Sony Ericsson C905-öt (Shiho). Jól értesült források szerint ezt a készüléket jövőre egy bizonyos Kokura fejlesztési kódnevű új Cyber-shot csúcsmodell fogja nyugdíjba küldeni. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a Kokura fényképezőgépének a lelke már egy 12,1 megapixeles képszenzor lesz, ezenkívül pedig természetesen az autofókusz, a xenon vaku és egyéb nyalánkságok sem hiányoznak majd belőle.

A Sony Ericsson C905 (felvételeinken) design megoldásait öröklő, de annál valamivel vékonyabb Kokura hivatalos bejelentésére minden valószínűség szerint 2009 harmadik negyedévében kerül majd sor, a telefon pedig jövő karácsonykor fog megjelenni a kereskedések polcain. A megapixel háború tehát tovább folytatódik, sőt egyre keményebb lesz, az viszont egyelőre kérdéses, hogy mindennek mennyi értelme van. Az ultra-kompakt fényképezőgépek mindenesetre már most 15 megapixel környékén járnak…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés