Connect with us

Hirdetés

technokrata

Repülőjegy a mobiltelefonon: bye-bye papírjegy!

Kütyük

Repülőjegy a mobiltelefonon: bye-bye papírjegy!

A KLM utasai már mobiltelefonjukra is kérhetik beszállókártyájukat.

Az Air France és a KLM új, közös szolgáltatását eleinte azok az utasok vehetik igénybe, akik az Amszterdam-Párizs útvonalon közlekedő 15 napi járat valamelyikén utaznak. Az elektronikus beszállókártya a hagyományos beszállókártyán található összes információt tartalmazza.

A KLM tudatában van annak, hogy utasai ideje korlátozott és ezért szeretik maguk eldönteni mire is fordítják. Ezen rendkívül egyszerű szolgáltatás igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint bejelentkezni egy internet hozzáféréssel rendelkező mobiltelefonról (smart phone, PDA vagy Blackberry) a http://www.klm.com internetes oldalra, ahol az utas megválaszthatja, hogy emailen, MMS-ben, vagy SMS-ben kívánja-e megkapni a biztonsági vonalkódot tartalmazó beszállókártyát. Ennek a vonalkódnak a beszkennelésével lehet áthaladni a beszállókapukon, leadni a csomagokat a csomagleadási pontokon, illetve ennek a kódnak a segítségével lehet áthaladni a biztonsági ellenőrzéseken, bejutni az indulási csarnokba és vásárolni a duty-free üzletekben. Egyetlen papír alapú dokumentumra van tehát szükség a repülőtereken, a személyazonosságot igazoló okmányra.

˝Utasaink számára rendkívül fontos, hogy maguk osszák be idejüket, amely vágyat az elektronikus beszállókártya tökéletesen kielégíti˝ – nyilatkozta Martijn van der Zee, az Air France-KLM E-Commerce osztályának elnöke. ˝Újabb lépést tettünk a zavartalan és bonyodalmaktól mentes repülés biztosítása felé˝.

˝Az elektronikus beszállókártya egy újabb jelentős újítás az e-jegyek után˝ – nyilatkozta Patrick Roux, az Air France marketing osztályának igazgatóhelyettese. Majd hozzátette: ˝Most vált először lehetségessé, hogy valaki elektronikus beszállókártyával utazzon két ország között˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés