Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak környezettudatosan: elavul PC-ből robot, ékszer

Kütyük

Csak környezettudatosan: elavul PC-ből robot, ékszer

A gyerekek figyelmét is fel kell hívni a környezet védelmének fontosságára!

Az MHM Computer Hungária Kft. által szervezett Netreforgó környezetvédelmi gyermekprogram kapcsán a Noha Stúdió és Alkotóműhely „4 elem” táborának résztvevői látogattak el a Netcukrászdába július utolsó napján. A környezettudatosságra nevelő Netreforgó program, és az újrahasznosítással, környezetvédelemmel foglalkozó tábor jól kiegészítették egymást.

Velkei Éva egészségnevelő pedagógus színes előadással, diavetítéssel várta a 15 fős gyerekcsoportot környezetünk védelme, az újrahasznosítás és a veszélyes e-hulladékok kezelésének témakörében. Az érdeklődést keltő program után a hallottakkal kapcsolatban kaptak a fiatal résztvevők játékos feladatot, illetve kölcsönös kérdezz-felelek formában nyertek információt arról, ki mennyire él tudatosan gyerekfejjel és felnőttként.

Kiderült az is, hogy a számítógépek belső mechanikájából is készíthető otthon robot, sőt ékszerek is. A megfelelő hulladékkezelés elengedhetetlen napjainkban – ezzel, a különválasztott gyűjtés kérdésével is foglalkoznak a Noha táboraiban. Az MHM számítógéptermében kapott ásványvizek üvegeit Sós Dóra és Nemes Natália táborvezetők közreműködésével, a gyerekek által készített szelektív hulladékgyűjtőkben helyezik el, illetve újrahasznosítják azt.

Számítástechnikával kapcsolatos kérdésekre Csontos András, az MHM Computer Hungária rendszergazdája állt készséggel rendelkezésre. Rendhagyó, szemléltető, interaktív válaszokat kaptak a gyerekek, betekinthettek a központi gépterembe, és kezükbe vehették a belső alkatrészeket is.

Az MHM bízik benne, hogy a program segít felhívni a figyelmet arra: megváltozott világunkban mindenkinek figyelmet kell fordítania a mindennapi hulladékkezelésre, beleértve az elhasznált számítástechnikai termékek megfelelő tárolását is. A most felnövekvő generáció gondolataiba és életébe beépített környezettudatos hozzáállás megoldást jelenthet, hogy jövőnket szebb, környezeti problémáktól mentes világban élhessük.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés