Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: gyülekeznek a sötét fellegek

Kütyük

Sony Ericsson: gyülekeznek a sötét fellegek

Vadonatúj mobilok ide, vagy oda, mostanság nem megy olyan jól a japán-svéd gyártó szekere.

A Sony Ericsson bejelentette, hogy 2008 második negyedévében 24,4 millió darab mobil készüléket sikerült eladnia. Összehasonlításképp, 2007 hasonló időszakában még 24,9 millió Sony Ericsson telefon talált gazdára, 2008 első három hónapjában pedig 22,3 millió készüléket adott el a cég.

Ezzel párhuzamosan a Sony Ericsson második negyedéves bevétele és nyeresége is jelentős mértékben csökkent, amit a cég vezetői elsősorban azzal magyaráznak, hogy a közép- és felső-kategóriás telefonok piacán – ahol a Sony Ericsson jól szokott teljesíteni – az elmúlt időkben lelassult a növekedés, ezenkívül pedig tovább nőtt a piaci verseny. A vállalat által eladott telefonok átlagára 2008 második negyedévében 116 euróra csökkent. Ez az átlagár egy évvel korábban még 125 euró, 2008 első negyedévében pedig 121 euró volt.

A Sony Ericsson vezetői hatékonyabbá szeretnék tenni a cég működését, és ennek keretein belül éves szinten 300 millió euróval szeretnék visszafogni a kiadásokat. Ez a döntés azzal járhat, hogy a közeljövőben globálisan mintegy 2.000 alkalmazottnak kell majd otthagynia a Sony Ericssont, mely vállalat egyébként a Nokiához hasonlóan azzal számol, hogy idén körülbelül 10 százalékkal több mobilt adnak majd el a gyártók, mint 2007-ben. Ahogy arról már beszámoltunk, a mobilpiac jelenleg mintegy 40 százalékát uraló Nokia a második negyedévben 122 millió telefont adott el.

A Sony Ericsson az elmúlt negyedévben tizenkét új mobiltelefont dobott piacra, valamint az európai gyártók közül elsőként jelentett be 8 megapixeles (de még mindig csak QVGA videófelvevős) telefont, a C905-ös modell ˝személyében˝. A Sony Ericsson legközelebb jövő hét kedden fog bemutatni új termékeket, várhatóan négy Walkman készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés