Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Nokia Map Loader 2.0 – kipróbáltuk

Kütyük

Vadonatúj Nokia Map Loader 2.0 – kipróbáltuk

A Nokia navigációs alkalmazásai mostanság szépen sorban egymás után frissülnek – ezúttal a Nokia Map Loader legújabb verzióját tettük próbára.

Emlékezetes, hogy az idén februárban bejelentett Nokia Maps 2.0-nak nemrégiben jelent meg a béta verziókat követő végleges változata, most pedig a Nokia Map Loader alkalmazás frissült fel. A Nokia Map Loader legfrissebb kiadása jelenleg 2.0.1.13-as verziószámot visel magán, és mivel ez egy béta állapotú szoftver, a Nokia Beta Labs oldalairól gyűjthető be. A telepítőcsomag mérete mintegy 7 MB.

A telepítés megkezdése előtt gondoskodni kell arról, hogy a Nokia Map Loader korábbi (1.3.8) változata ne legyen fent a számítógépünkön – maga a telepítés pillanatok alatt végbe megy, és már indíthatjuk is a Nokia Map Loader 2.0-át. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a szoftver immár nem csak adatátviteli, hanem PC Suite módban is képes kezelni a telefonunkat, illetve az azon lévő Nokia Maps 1.2, vagy Nokia Maps 2.0 alkalmazásokat.

Amennyiben mégis az adatátviteli üzemmódot használjuk, a Nokia Map Loader 2.0 gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a Nokia Map Loader 1.3.8, tehát ha az új funkciókat szeretnénk elérni, akkor mindenképpen érdemes PC Suite módra váltani. Fontos, hogy PC-nken a lehető legfrissebb PC Suite alkalmazás legyen feltelepítve, ezenkívül megjegyzendő, hogy az új Map Loader egyelőre csak az S60 okostelefon platformot támogatja, az S40-et egyelőre még nem.

Újdonság a Services fül megjelenése: ennek segítségével áttekinthetjük, majd pedig meg is vásárolhatjuk és közvetlen módon le is tölthetjük a különböző Drive & Walk, Walk, Guides és Traffic licenszeket és tartalmakat. Ugyanitt megnézhetjük, hogy jelenleg épp mely licenszekkel rendelkezünk, és azok mikor járnak majd le. Kár, hogy a térképkezelő megoldáson nem sokat változtattak a fejlesztők, pedig ezen a részen is bőven lenne mit optimalizálni (a legfrissebb magyar térkép mérete továbbra is 33 MB). Mindenesetre kíváncsian várjuk a Nokia Map Loader 2.0 végleges verziójának a megjelenését!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés