Connect with us

Hirdetés

technokrata

Remek időjárás-jelentés – Nokia okostelefonokon

Kütyük

Remek időjárás-jelentés – Nokia okostelefonokon

Hogyan lesz a Nokia smartphone-okból mini időjárás előrejelző állomás…

A WeatherBug nevezetű S60 alkalmazás pillanatok alatt megjeleníti telefonunk kijelzőjén a tartózkodási helyünk aktuális időjárását (hőmérséklet, szélerő), illetve az előttünk álló három napra vonatkozó előrejelzést. Amennyiben hét napra szeretnénk előre tudni az időjárást, akkor az ezzel kapcsolatos információkat egy megnyíló webböngésző ablakban kapjuk meg. A WeatherBug ezenkívül webkamera képek és műholdfelvételek megjelenítésére is képes.

Az alkalmazást úgy szerezhetjük be a legkönnyebben, hogy a telefonunkon bepötyögjük a következő webcímet: http://is.gd/got. A 600 KB-os szoftver pillanatok alatt feltelepül, majd pedig megkérdezi, hogy az időjárási információkat milyen úton-módon töltse le mobilunkra, legyen az HSDPA, vagy mondjuk Wi-Fi. Ezenkívül megadható, hogy pontosan mely időmérő állomás adataira vagyunk kíváncsiak, így például Magyarország vonatkozásában kiválasztható többek közt Budapest, Szeged, Szolnok, vagy éppen Kaposvár.

A legjobb az egészben, hogy a WetherBug teljesen ingyenes, és amennyiben mondjuk az otthoni WLAN-ra csatlakozunk, akkor gyakorlatilag még az adatforgalmi díj kifizetését is megússzuk. Jó hír továbbá, hogy a Nokia a közeljövőben több új készülékére már gyárilag fel fogja telepíteni az alkalmazást, mely egyébként a WRT (Web Runtime Technology) kompatibilis S60 okostelefonokon futtatható (én N82-n próbáltam ki).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés