Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanás előtt

Kütyük

Robbanás előtt

…a mobil adatforgalom: a SciamuS szerint nagy robbanás várható a mobil adatforgalom tekintetében.

˝Mind a hazai, mind a nemzetközi tendenciák azt mutatják, hogy a mobil adatforgalom óriási fejlődés előtt áll, legyen szó akár a forgalom mértékéről, akár a használók számáról, akár az így elérhető szolgáltatásokról, vagy új alkalmazásokról˝ – mondta el Bedő Erik, a telekommunikációs tanácsadó cég vezető tanácsadója.

A ˝mobilon átmozgatott˝ adat az utóbbi 1 évben kapott nagyobb figyelmet, melynek oka a HSPA technológia megjelenése, mely lehetővé tette a 7,2 Mbit/s-os letöltési és 1,44 Mbit/s-os feltöltési sebességet. A hazai árak folyamatos csökkenésével pedig ez a típusú elérés megközelítette az ADSL kapcsolat árszínvonalát, így adva lehetőséget a mobil adatszolgáltatás még nagyobb, tömeges elterjedésének.

A mobil adatszolgáltatás hamarosan ugyanolyan munkaeszközzé válik, mint a számítógép, telefon, vagy akár a céges autó, hiszen a telekommunikáció két olyan sikertörténetét egyesíti, mint a mobiltelefon és az Internet. A cégek nagy kihívás előtt állnak, ha kontroll alatt szeretnék tartani a cég mobilizációját, ha nem teszik ezt, akkor rendkívül nagy kockázatot vállalnak. A legkényesebb pont, a biztonsági kockázat mellett, a költségkockázat. Nem megfelelő managelés mellett egyetlen felhasználó is elérhet akár több millió forintos költséget, még belföldi viszonylatban is, hiszen erre már volt is példa a SciamuS ügyfelei körében.

A SciamuS szerint várhatóan 1-2 éven belül teljesen új készülékek jelennek meg, illetve váltják fel a jelenlegieket, melyek a mainál jobban integrálják a mobil készülék és az Internet lehetőségeit. Ezzel természetesen együtt járnak a biztonság és a költségek problémái. Az okostelefonok IT biztonságát és kezelési stratégiáját a kezdetektől fogva érdemes különös gonddal kezelni, ez vonatkozik a beszerzésre is, de elsősorban az üzemeltetésre.

A laptopokkal való párhuzamra hívja fel a figyelmet a SciamuS. A laptopoknál is kétszer annyiba kerül egy Microsoft Office csomagot biztonságosan üzembe helyezni, mint megvásárolni, a tényleges üzemletetésről nem is beszélve. Ez a mobiltelefonok esetében még nagyobb problémát jelent majd. Az IT support költségek jelentősen nőni fognak, azonban ez csökkenthető megfelelő eszköz- és üzemletetési stratégiával. A SciamuS szerint mindenképpen érdemes ezen a területen szakértőket bevonni, annak érdekében, hogy az új lehetőségeket maximálisan kihasználhassa a szervezet, és a direkt és indirekt költségek ne szökjenek az egekbe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés