Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ördögi: vörösben a vadonatúj Nokia 6650

Kütyük

Ördögi: vörösben a vadonatúj Nokia 6650

A finnek új gúnyába bújtatták a nemrégiben bejelentett készüléket.

A Nokia az idei CeBIT-en mutatta be a T-Mobile számára kifejlesztett 6650-es mobilt, melyről eddig úgy tudtuk, hogy csak fekete és ezüst változatban lesz kapható. A német NokiaPort-nak köszönhetően most azonban ˝lebukott˝ a telefon legújabb, vörös verziója, mely egyébként a Nokia komáromi gyártósorain készül.

A rozsdamentes acél borítást kapott, széthajtható kialakítású Nokia 6650 csukott helyzetben 94 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és 21 milliméter vastag, vagyis nem igazán ultra-vékony kategóriás. A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett újdonság a mai elvárásoknak megfelelően GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban (maximum 3,6 Mbit/s) egyaránt használható, de Wi-Fi kontroller már nem került bele. A Bluetooth vezérlő 2.0-ás verziójú és az A2DP profil révén a sztereó vezeték nélküli headseteket is minden további nélkül képes kezelni.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező belső TFT kijelző 320×240 pixeles felbontású és több mint 16 millió színárnyalatú. A felhajtható fedlap felső részébe szerelt, LED-vakus és videófelvevős kamera egy teljesen átlagos darab, lévén, hogy felbontása mindössze 2 megapixel (1.600×1.200 képpont). A 30 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, ezenkívül pedig korántsem elhanyagolható szempont, hogy a telefonba GPS-vevő, A-GPS funkció, MP3/AAC zenelejátszó, illetve sztereó FM rádió is került.

A magenta színekben pompázó operátor az idei esztendő harmadik negyedévében kezdi meg a készülék európai forgalmazását: a német T-Mobile-tól például Relax 100 csomaggal már 1 euró ellenében hazavihető lesz az egyébként web´n´walk, MyFaves, Mobile Jukebox, illetve Navigate kompatibilis telefon. (Megjegyzendő, hogy a Nokiának korábban már volt egy 6650-es modellje, melyet pontosan 5 éve, 2003-ban jelentettek be.)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés