Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garmin: GPS-ben az első

Kütyük

Garmin: GPS-ben az első

A Garmin lett a piacvezető a hordozható GPS készülékek szektorában.

A Garmin bejelentése szerint a vállalat a személyi navigációs eszköz (PND) eladásai alapján átvette a vezető szerepet a hordozható navigációs eszközök piacán, 2007-ben ugyanis többet értékesítettek termékeiből, mint bármely más konkurens gyártóéból. A kutatást egy független, technológiai piacot elemző cég, a Canalys végezte.

˝Ezek a mutatók igazolják munkatársaink kemény munkáját és elkötelezettségüket az innováció, az értékteremtés és a fogyasztóink igényeinek kielégítése iránt˝ – mondta Clive Taylor, termék és marketing Igazgató. ˝Ami még ennél is lenyűgözőbb – folytatta -, hogy ezeket a mutatókat csak a PND eladások alapján képezték, és nem tartalmazták a Garmin outdoor, fitnesz, tengeri és légi eszközei iránti magas keresletet, melyek tovább növelik a vezető szerepünket a helymeghatározó termékek és szolgáltatások terén˝.

A Garmin piacának kiterjedtsége az egyik legfőbb indok, amiért jogosan követelheti magának a világ vezető navigációs eszköz gyártója megnevezést – 1989-as alapítása óta 31 millió GPS-eszközt értékesített szerte a világon. 2007-ben mintegy 3,18 milliárd dollár volt a Garmin bevétele, ami 79 százalékos növekedést jelent a 2006-os eredményekhez képest. Amellett, hogy a bevétel 115 százalékkal nőtt az automotive és mobil szegmensben, a Garmin 19 százalékos bevételnövekedést produkált az outdoor és fitnesz eszközök eladása terén is, valamint 22 százalékot a tengeri és 27 százalékot a légi navigációs eszközök esetében. A három, nem autós szegmensnek köszönhető a Garmin 2007-es teljes bevételének negyede.

A Garmin világvezető pozíciót ért el a hordozható navigációs eszközök terén 2007-ben azáltal, hogy folyamatosan jól teljeseített Európában, több mint megkétszerezte a 2006-os szállításait, és növelte piaci részesedését, miközben megőrizte egyértelműen vezető helyét a robbanásszerűen fejlődő amerikai piacon, mely a világpiac 34,7 százalékát jelentette 2007-ben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés