Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szupermobil: 170 megabites net, HD filmek…

Kütyük

A szupermobil: 170 megabites net, HD filmek…

Az Ericsson már most képes megmutatni, hogy körülbelül milyen lesz a közeljövő csúcsmobilja.

Ahogy arról már beszámoltunk, a mobil szolgáltatók közül a világon elsőként a T-Mobile mutatta be működés közben az LTE technológiát. A publikus demonstrációra hol máshol, mint a hannoveri CeBIT 2008 szakkiállításon került sor. Az LTE technológiáról már többször is írtunk, de az első LTE készülékekről eddig szinte semmit sem lehetett tudni.

Nos, ezen a felvételen az Ericsson legfrissebb LTE masinája látható, mely körülbelül akkora mint egy kézikönyv, de még így is sokkal kisebb, mint a korábbi prototípusok, melyek mozgatását csak autóval lehetett elvégezni. Tehát ebben a relatíve kompakt kialakítású és már-már elegáns megjelenésű masinában nem kevesebb mint három ventillátor dolgozik, ugyanis a belsejében található processzorok óriási hőmennyiséget termelnek. A CeBIT-es demonstráció közben egyébként néha még az izmos hűtési megoldás ellenére is lefagyott a készülék, de mivel egy prototípusról van szó, ez abszolút bocsánatos dolog. A bemutató keretein belül a mérnökök az LTE segítségével valós időben töltöttek le HD felbontású filmeket a készülékre, ezenkívül pedig megmutatták, hogy körülbelül hogyan is néz ki egy HD videókonferencia.

A T-Mobile és partnere, az Ericsson folyamatosan azon dolgozik, hogy megmutassa, hogy bizony a jelenleg 7,2 Mbit/s-os letöltési, illetve 1,4 Mbit/s-os feltöltési sebességet biztosító HSDPA és HSUPA technológiák után is van élet. A CeBIT-en tartott LTE bemutatón nem kevesebb mint 170 Mbit/-os sebességet sikerült elérni, a T-Mobile vezetője pedig elmondta, hogy a 100 Mbit/s-os mobil net 2010-ben gyakorlatilag már kereskedelmi szolgáltatásként is bevezethető lesz.

Emlékezetes, hogy februárban az Ericsson a világon elsőként tartott végpont-végpont LTE-hívás bemutatót kézikészülékeken a barcelonai Mobile World Congress keretében. Az LTE az Ericsson szerint kiváló minőségű, tömegpiaci felhasználói élményt tesz lehetővé. Tovább javítja az olyan nagy követelményeket támasztó alkalmazásokat, mint például a mobilvideó, a bloggolás, a fejlett játékok, a szolgáltatásokban gazdag multimédiás telefónia és a professzionális szolgáltatások. Ezenkívül a technológia együttműködik a meglévő cellás rendszerekkel.

Az LTE a 3GPP (Third-Generation Partnership Project, Harmadik Generációs Együttműködési Projekt) által meghatározott következő fejlődési szint a mobilhálózati szabványok terén. Ez a technológia a párosított és a párosítatlan spektrumon egyaránt támogatja a műveleteket. Hatékony spektrumkihasználást tesz lehetővé mind a meglévő, mind a jövőbeni frekvenciasávokban. A támogatott csatorna sávszélességek: 1,4-20 MHz. Az LTE technológia széles körű nemzetközi támogatottsága biztosítja a méretgazdaságosságot, ezáltal lehetővé téve a hálózatüzemeltetők számára költséghatékony megoldások kialakítását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés