Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kis méret, alacsony fogyasztás – nagy siker?

Kütyük

Kis méret, alacsony fogyasztás – nagy siker?

Az Ericsson úttörőnek számító, többszabványos rádió bázisállomásokat hoz forgalomba.

Az Ericsson a barcelonai Mobile World Congress 2008 keretében leleplezte úttörő fontosságú következő generációs rádió bázisállomásait, a RBS 6000-es sorozatot. Ez az energiahatékony telephely-megoldás a piacon a legkisebb méretű, és egyetlen csomagban támogatja a GSM/EDGE, WCDMA/HSPA és LTE technológiákat.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson rádió termékterületének alelnöke és vezetője szerint: ˝Megrendelőink egyre összetettebb kihívásokkal szembesülnek az üzemeltetési költségek, a különböző rádiótechnológiák és a fenntarthatósággal kapcsolatos aggodalmak terén. Az RBS 6000-es sorozat egy valódi többszabványos rendszer, amely biztosítja a hálózatüzemeltetők számára mindazt, ami a rádió-hozzáférésük zökkenőmentes fejlesztéséhez szükséges. Ez az jelenti, hogy a beruházásból kivesszük a kockázatot. A megrendelők tisztában vannak vele, amikor az Ericssont választják, hogy mi már most olyan technológiákat szállítunk, amelyek holnap is megállják a helyüket˝.

Az RBS 6000-es sorozat beltéri, kültéri és központ-távoli csomagokban érhető el. A kompakt kialakításnak köszönhetően a berendezés a korábbi generációk által elfoglalt helynek csupán 25 százalékát igényli, miközben megduplázza a kapacitást. Az RBS 6000-es sorozat a meglévő Ericsson rádió bázisállomásokhoz képest 20-65 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást, valamint olyan egyszerű és energiahatékony helyszíni megoldást kínál, amely révén a hálózatüzemeltetők az üzemeltetés minden területén csökkenthetik a költségeket.

A kereskedelmi forgalomba hozatal a tervek szerint 2008-ban megtörténik. A bázisállomás-, a telephelyi és az átviteli funkciók egyesítésével az Ericsson egy olyan megoldást hozott létre, amely minden profilhoz megfelel, valamint kiszolgálja a közép és hosszú távú igényeket. Az egyszekrényes, hőmérsékletellenőrzött megoldás kevesebb karbantartást és képzést igényel, könnyebben szállítható, telepíthető és futtatható, ezáltal jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket.

˝Ennek a terméknek a bevezetése azon régóta dédelgetett álom megvalósulása, hogy valódi többszabványos megoldást fejlesszünk ki, valamint tükrözi elkötelezettségünket, hogy megrendelőinek számára zökkenőmentes, integrált és környezetbarát megoldásokat kínáljunk˝ – foglalta össze Ewaldsson.

Az RBS 6000-es sorozat megkönnyíti az alacsony költségű átállást, mivel ismételten felhasználja a már telepített berendezéseket és meglévő telephelyeken is telepíthető. Kompakt kialakítása révén könnyedén telepíthetők az új telephelyek is. Az RBS 6000-es sorozat a február 14-ig tartó barcelonai Mobile World Congress 2008 eseményen tekinthető meg először élőben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés