Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden 10 mobilból 4 Nokia – tarolnak a finnek!

Kütyük

Minden 10 mobilból 4 Nokia – tarolnak a finnek!

A Nokia ismét egy jól sikerült negyedévet tudhat maga mögött.

A finn mamutcég munkatársai bejelentették, hogy a tavalyi esztendő végére a Nokia mobiltelefon piaci részesedése elérte a 40 százalékot, ami ugyebár azt jelenti, hogy minden 10 eladott új mobiltelefonból 4 a Nokia gyártósorain készült. Fontos adat, hogy a vállalat negyedik negyedéves árbevétele 15,7 milliárd dollárra rúgott, ami nem kevesebb mint 34 százalékos növekedést jelent, a nyereség pedig 44 százalékos növekedést követően mintegy 1,84 milliárd dollárt lett.

A Nokia az elmúlt esztendő utolsó három hónapjában világszerte összesen 133,5 millió mobiltelefont adott el. Ebből az óriási mennyiségből 18,8 millió darab volt S60 platformos, vagyis smartphone besorolású készülék, ami a cégen belül mintegy 14 százalékos részesedést jelent az okostelefonok számára. A cég vezetői abszolút elégedettek azzal, hogy 2007 utolsó negyedévében jelentősen több mint 11 millió N-sorozatú (multimédiás) Nokia talált gazdára globálisan. Ugyanezen időszakban egyébként mintegy 3 millió E-sorozatú (üzleti) okostelefont sikerült forgalomba hozni.

Multimédiás frontvonalon elsősorban az N95, az N95 8GB és az N73 teljesített jól, a business kategóriában pedig az E65, az E90 és az E51 ért el komolyabb sikereket. 2007-ben összesen 60,5 millió darab smartphone-t adott el a Nokia, vagyis ebben a szektorban már közel 50 százalékos a cég piacrésze. Tavaly egyébként összesen 437 millió Nokia mobil talált gazdára világszerte.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés