Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia módosította az E90 kommunikátort

Kütyük

A Nokia módosította az E90 kommunikátort

A változások korántsem egetverőek, de azért sokat számíthatnak a mindennapi használat közben.

Nemrégiben felbukkant a kereskedelmi forgalomban a Nokia E90-es kommunikátor egy új változata, melynek dobozán egy bizonyos ˝V.2˝ típusjelzés látható, ami ugyebár egy átdolgozott, második kiadásra enged következtetni.

A legfontosabb változás, hogy ezen az új modellen immár az összes gomb azonos magassággal rendelkezik, így a korábbiaktól eltérően már nincsenek kiemelkedő, a kijelző összemaszatolására alkalmas billentyűk. Az első ilyen módosított Nokia E90-esek egyébként a német T-Mobile kínálatában bukkantak fel nemrégiben.

A Nokia E90 a hazai mobil operátorok közül jelenleg a T-Mobile-nál és a Vodafone-nál kapható. A magenta szolgáltatónál 24 hónapos hűségnyilatkozat aláírása esetén 169.980 forintba kerül a kommunikátor, a vörös operátornál pedig előfizetéssel, illetve pre-paid csomagban 165.990, illetve 180.990 forintos áron kapható a Nokia E90.

Nokia E90
A sokak által várva várt, és a Nokia 9500 örökébe lépett új masina egész pontosan 210 grammot nyom a mérlegen, csukott helyzetben pedig 132 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 20 milliméter vastag.

A belül elhelyezett, ˝szélesvásznú˝ fő display 4 colos átmérőn nem kevesebb mint 800×352 képpontot, illetve 16 millió színárnyalatot vonultat fel, az LCD két oldalán pedig két-két funkciógomb kapott helyet. Az LCD mellett ezenkívül egy kiegészítő, elsősorban videóhíváshoz szánt kamera is fellelhető, de ami ennél talán sokkalta érdekesebb, hogy a Nokia E90 hátulsó, fő digitális fényképezőgép moduljában egy 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) képszenzor teljesít szolgálatot. A fotók élességéről autofókusz funkció gondoskodik. A külső LCD QVGA (320×240 pixel) felbontású és ugyancsak 16 millió színű.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára, illetve immár az S60 FP1 platformra épülő új Nokia kommunikátornak abszolút semmi szégyenkeznivalója sincs wireless téren, hiszen a készülék EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi (802.11b/g) hálózatokban egyaránt használható. Sőt, az E90-be ezenkívül még egy integrált GPS-vevő is került. A 128 MB kapacitású belső memória microSD kártyákkal bővíthető. Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 (A2DP) és IrDA vezeték nélküli adatátvitel, a miniUSB csatlakozóaljzat, a sztereó FM rádió, valamint a 2,5 milliméteres audiocsatlakozó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés