Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: feltekerhető kijelzős mobil

Kütyük

Szenzáció: feltekerhető kijelzős mobil

A világ első feltekerhető kijelzős mobilja hamarosan végre kapható lesz.

A Polymer Vision nevezetű cég először a tavalyi 3GSM Világ Kongresszuson mutatta be feltekerhető kijelzős mobilját: az akkor még prototípus állapotú készülék most már egyre közelebb áll ahhoz, hogy megkezdődjön a sorozatgyártása. A februári Mobil Világ Kongresszuson várhatóan még a végleges állapotában tekinthető majd meg a Readius névre keresztelt különlegesség, melynek kereskedelmi forgalmazása várhatóan valamikor idén nyáron kezdődik majd meg.

A tavaly még Cellular Book-nak nevezett mobiltelefon kijelzője nem kevesebb mint 5 colos képátlóval rendelkezik. Hasonló méretű display kapott helyet a gigantikus méretű HTC X7500-ban (T-Mobile MDA Ameo), a Readius viszont ezzel a telefonnal ellentétben nem lett óriási, hiszen kijelzője egy laza mozdulattal összetekerhető.

Némi üröm az örömben, hogy a Polymer Vision által kifejlesztett spéci kijelző nem színes, hanem csak tizenhat szürkeárnyalat megjelenítésére képes, illetve, hogy a frissítési idő egyelőre még elég hosszú. A fejlesztők szerint a nagy kontrasztarányú kijelzőről olvasni szinte olyan, mintha egy papírlapot fognánk a kezünkben, a korábban tervezett DVB-H támogatás azonban végülis kimaradt a masinából a színek hiánya és hosszú reakcióidő miatt.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Readius UMTS és HSDPA kompatibilis, integrált memóriája pedig microSDHC memóriakártyákkal bővíthető. Az érintőpaneles, 115x57x21 milliméteres ketyere átlagos használati ideje állítólag el fogja érni a 30 órát, ezenkívül pedig említést érdemel még a 115 grammos tömeg, a 400 MHz-es ARM11 processzor, az USB 2.0, a Bluetooth 2.0, illetve a mindössze 8 darab kezelőgomb.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés