Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sharp: internetezés az elektromos hálózaton

Kütyük

Sharp: internetezés az elektromos hálózaton

Nincs szükség a lakásokat elcsúfító UTP-kábelekre – LAN és Internet-hozzáférés az elektromos hálózaton keresztül.

A Sharp Powerline Communication (PLC) adapterek használatával a hálózatba kötött otthoni eszközök nagysebességű audió és videó tartalmakat fogadhatnak a PLC kapcsolaton keresztül, így nincs szükség az Ethernet kapcsolathoz szükséges vezetékekre, és elkerülhetők a vezeték nélküli hálózatokkal járó biztonsági kockázatok. A vállalat új eszközei egy (HN-VA100U) és négy portos (HN-VA400U) változatban kaphatók márciustól, 150 illetve 170 dolláros áron. A Sharp emellett egy olyan induló csomagot is kínál, amely egy csomagban tartalmazza a két adaptert (HN-VA401SU, 280 dollárért), így a felhasználók azonnal használhatják mindkettőt. Egyszerűen csak csatlakoztatni kell a Sharp PLC adaptert egy Ethernet-képes otthoni eszközhöz, és behelyezni az adaptert egy meglévő fali aljzatba.

Az adapterrel több eszköz is összeköthető: TV, set-top box (digitális interaktív televíziós szolgáltatások vételére képes, televíziókészülékhez vagy integrált digitális televíziókészülékhez való csatlakoztatásra szánt kiegészítő egység), játék konzolok, PC-k és routerek. Elméleti maximális sávszélessége 85 Mbps, ez persze függ az elektromos hálózat minőségétől és az eszközök egymástól való távolságától is. Egy korábbi tesztünk kimutatta, hogy milyen mértékben befolyásolják ezek a paraméterek az adatátvitelt.

A Sharp PLC hálózatok AES 128-bit titkosítással rendelkeznek, melynek köszönhetően az adatok biztonságosan áramlanak a hálózaton keresztül. Az adapterek a HomePlug AV nemzetközi, nagysebességű elektromos vezetékeken történő átvitel szabványra épülnek, melyet a HomePlug Powerline Alliance alakított ki.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés