Connect with us

technokrata

CES 2008: iGO 8-as Asus GPS navigáció

Kütyük

CES 2008: iGO 8-as Asus GPS navigáció

Az Asus elvitte a CES-re a legújabb navigációs készülékét.

Az Asus R700 típusjelzésű masina érdekessége, hogy a magyar fejlesztők által készített iGO navigációs szoftver legújabb, iGO 8 nevezetű változatával van felvértezve. Erről a többek közt háromdimenziós megjelenítésre is képes új iGO-ról a korábbiakban már többször is beszámoltunk, a szoftver azonban mindezidáig hivatalosan, önálló formában még nem jelent meg a piacon.

Az Asus semmit sem kívánt a véletlenre bízni, így az R700-ba a már jó ideje ismert és méltán sikeres SiRFstar III GPS-vevőt szerelte be, mely elsősorban húszcsatornás működéséről, illetve rendkívüli érzékenységéről ismerszik meg. A TFT technológiájú folyadékkristályos érintőkijelző nagyobb, mint a PDA-kba szerelt 3,5 colos panelek: a 480×272 pixeles felbontású és 65 ezer színű display 4,3 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális információkat.

A megfelelő számítási teljesítményről ezúttal egy 400 MHz-es órajelű Samsung 2440-es mikroprocesszor gondoskodik, mely 64 MB SDRAM és 1 GB Flash ROM társaságát élvezi. A készülék bővítőslotjába microSD memóriakártyák (maximum 4 GB) helyezhetők be.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan 70-80 ezer forint körüli áron debütáló Asus R700 kapcsán szólnunk kell még a Bluetooth (2.0) handsfree funkcióról, az MP3/AAC/MP4 lejátszó szoftverről, a miniUSB csatlakozó aljzatról, az 1.300 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról, illetve a beépített RDS-TMC vevőről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin