Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorstüzelő bajnok – a sebesség új definíciója

Kütyük

Gyorstüzelő bajnok – a sebesség új definíciója

A Casio nem viccel.

A japán gyártó rögtön az év elején eldurrantotta első nagyágyúját, mely nem más, mint egy kiemelkedő teljesítményre képes, bridge kategóriás digitális fényképezőgép. A keresztségben Casio Exilim Pro EX-F1 nevet kapott újdonság szinte Forma 1-es sebességgel kényezteti használóját: a kis masina másodpercenként nem kevesebb mint 60 fényképet tud készíteni, ráadásul oly módon, hogy ilyenkor sem redukálódik a fényképek felbontása. Egy menetben egyébként maximum 60 felvétel készíthető.

A 6 megapixeles felbontású, CMOS technológiájú képszenzort felvonultató Casio újdonságnak videózás tekintetében sincs éppen szégyenkeznivalója, hiszen teljes HD felbontásban, vagyis 1.920×1.080 képpont esetében is tudja hozni a már említett 60 képkocka/másodperces sebességet. Amennyiben valaki megelégszik mondjuk egy alacsonyabb videófelbontással, akkor a mozgókép sebessége elérheti az 1.200 fps-t is!

A 127,7×79,6×130,1 milliméter méretű, illetve 671 gramm tömegű Casio Exilim Pro EX-F1 tizenkétszeres optikai zoomra képes, az elkészült felvételeket pedig SD, SDHC és MMC memóriakártyákra menti el. Említést érdemel továbbá a 2,8 colos képátlójú és 230 ezer pixeles hátsó kijelző, a maximum ISO1600-as fényérzékenység, a RAW támogatás, illetve a HDMI kimenet.

Az 1.000 dolláros, vagyis mintegy 175 ezer forintos kezdőárú Casio fényképezőgép valamikor a tavasz elején jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. Kíváncsian várjuk, hogy a szélsebes masina milyen képminőségre lesz képes!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés