Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dupla érintőkijelzős Nokia okostelefon

Kütyük

Dupla érintőkijelzős Nokia okostelefon

A Nokia a jelek szerint egy érdekes új mobiltelefon koncepció kifejlesztésén munkálkodik.

A finn gyártó a napokban védette le legújabb fejlesztését, mely nem más, mint egy újszerű kialakítással rendelkező clamshell, vagyis kagylóformájú telefon. Az újdonság érdekessége elsősorban abban rejlik, hogy a szétnyitást követően a megszokottól eltérően nem egy, hanem két nagyméretű kijelző figyel ránk.

Hagyományos, nyomógombos billentyűzetet nem is kapott a telefon, vagyis az adatbevitelt értelemszerűen az érintésérzékeny kijelzők segítségével lehet megoldani. Amikor maximum 160 fokos szögben nyitjuk szét a készüléket, akkor a fenti szekció, mint egy hagyományos kijelző, az alsó pedig mint egy érintőpaneles billentyűzet viselkedik, azonban ha ennél jobban szétnyitjuk a telefont, akkor mind az alsó, mind a felső rész hagyományos LCD-ként funkcionál. Emlékezetes egyébként, hogy a Nokia nemrégiben jelentette be, hogy 2008-ban dobja majd piacra első érintőkijelzős, S60 platformos okostelefonjait.

Megjegyzendő, hogy a távol-keleti gyártók korábban már több olyan mobillal is előrukkoltak, melyek billentyűzete tulajdonképpen nem volt más, mint egy érintőkijelző.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés