Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N78 – a népszerű N73 utódja!?

Kütyük

Nokia N78 – a népszerű N73 utódja!?

A Nokia boszorkánykonyhájában ismét készül valami érdekes új fejlesztés.

A legfrissebb pletykák szerint a piacvezető finn gyártó hamarosan nyugdíjba kívánja küldeni egyik aktuális bestseller készülékét, a Nokia N73-at. Amennyiben hihetünk ezen pletykáknak, az N73 közvetlen utódmodellje N78 néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

A Nokia N78-ról egyelőre meglehetősen kevés konkrét információ áll a rendelkezésünkre, ráadásul ugyebár ezen infók sem éppen hivatalos forrásból származnak. Lényeg a lényeg, a Nokia N78 immár WLAN kompatibilis lesz, vagyis 802.11b és 802.11g hálózatokban is használhatjuk majd. A megfelelő számítási teljesítményt egy 369 MHz-es órajelű processzor biztosítja majd – ugyanilyen chip található többek közt a Nokia 6290-ben is, mely modell közismerten elég fürge működésű.

A Nokia N78-ba miniSD helyett logikusan microSD memóriakártyákat lehet behelyezni, a Carl Zeiss optikás digitális fényképezőgép modul felbontása azonban változatlan marad az N73-hoz képest, vagyis továbbra is 3,2 megapixel.

Megjegyzendő, hogy várakozások szerint az UMTS és HSDPA kompatibilis Nokia N78 lesz az első olyan Nokia okostelefon, melyen már az S60 3rd Edition platform Feature Pack 2-vel kiegészített legújabb változata teljesít majd szolgálatot. A Nokia előreláthatólag a jövő év januári CES 2008 kiállításon, vagy a februári 3GSM Világ Kongresszuson lebbenti majd fel a fátylat az N78-ról. A készülék várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés