Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Internet-halott

Kütyük

Újabb Internet-halott

Három napnyi folyamatos játék már végzetesnek bizonyulhat.

Nem az első eset sajnos, amikor arról kell beszámolnunk, hogy a mértéktelen internetezés halálos áldozatot követelt a Világháló rabságában „szenvedőktől” (további részletek itt és itt). Ezúttal ismét egy kínai férfit ért utol a végzet keze: a távol-keleti országban élt fiatalember szervezete három napnyi folyamatos játék után adta fel a küzdelmet.

A délnyugati Guangcsu városában történt eset során a 30 éves férfi múlt hét szombaton vesztette életét, adták hírül állami források. Ugyan abból az Internet-kávézóból, ahol rosszul lett, rohammentővel vitték kórházba, ám már nem tudták megmenteni a kiszáradt, túlhajszolt férfit. A vizsgálatok kizárták, hogy öngyilkosság történt volna.

Az nem jelent meg a helyi lapokban, hogy vajon melyik játék miatt maradt három napig monitor előtt a férfi. Ismeretes, hogy Kína adja az egyik legnagyobb World of Warcraft közösséget: az online szerepjáték-világban pedig könnyen el lehet tölteni akár heteket is anélkül, hogy az ember ráunna erre a szórakozási formára. Sőt, számos egyetemista így keresi meg a betevőt: napi 6-8-10 órát „játszik”, majd az így elért virtuális javakat aukcióra bocsátja, és az ezért kapott valós pénzekből fedezi szükségleteit.

A pornográf és a „politikailag inkorrekt” tartalmak terjedése miatt a kommunista rezsim idén már hozott egy komoly korlátozó döntést: a vezetés elrendelte az Internet-kávézók létrehozásának tilalmát. Emellett pedig korlátozást vezetett be az internetezők számára az egyhuzamban online játékkal tölthető időre vonatkozóan. Nem is meglepő ez egy olyan országban, ahol külön “átnevelő tábor” létezik az Internet-függők részére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés