Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kavicsmobil olcsón: vadiúj Motorola PEBL U3

Kütyük

Kavicsmobil olcsón: vadiúj Motorola PEBL U3

Úgy látszik, hogy a Motorolánál újra eljött a kavicsmobilok kora.

A Motorola 2004-ben óriásit durrantott az első ultra-vékony mobiltelefon, a Motorola RAZR V3 bemutatásával, mely az azóta eltelt időkben is folyamatosan az eladási listák első felében szokott végezni. A vállalat aztán 2005-ben jelentette be a Motorola PEBL U6 névre keresztelt mobilt: ez a készülék nem vékonyságával, hanem lekerekített formáival hódított, de valahogy mégsem lett olyan sikeres, mint a RAZR.

Most minden jel arra mutat, hogy a Motorola több új kavicsmobillal kíván megjelenni a piacon. A PEBL stílus jegyében fogant és általunk nemrégiben már bemutatott Motorola U9 érdekes módon nem PEBL, hanem ROKR típusjelzést fog kapni, ami egyértelműen arra utal, hogy a telefon fejlett zenelejátszó funkciókkal rendelkezik. A Motorola azonban nem csak a korábbi U6 fölé, hanem az alá is szeretne egy új kavicsmobilt, így elkészítette az eddigi legolcsóbb ilyen készüléket, a PEBL U3-at.

A formai megoldásait illetően leginkább a PEBL U6-ra hajazó PEBL U3 egy szétnyitható kialakítású újdonság, mely alaphelyzetben 87,5 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 22,2 milliméter vastag, miközben tömege egész pontosan 105 gramm. A TFT technológiájú belső kijelző ezúttal csak 128×160 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, de ezenkívül egy kisméretű külső LCD-t is találunk a mobilban.

A GRPS és EDGE adatátvitelt támogató PEBL U3-ban egy VGA, vagyis 0,3 megapixeles felbontású kamera kapott helyet, a belső memória pedig 10 MB-os kapacitással bír. Ezenkívül említést érdemel még a teljes körű SMS, MMS és e-mail támogatás, a WAP 2.0 böngésző alkalmazás, a Push to Talk funkció, illetve a 900 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor.

A Motorola PEBL U3 várható árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés