Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét felrobbant egy Nokia mobil!

Kütyük

Ismét felrobbant egy Nokia mobil!

Sajnálatos módon egy újabb mobiltelefon robbanásos esetről kell beszámolnunk.

Egy indiai fiatalasszony az elmúlt szombaton csupán annyit tett, hogy lemerült akkumulátorú mobiltelefonját rádugta a töltőjére, az pedig néhány perccel később hirtelen felrobbant. Az India keleti részében élő kismama szerencsére csak enyhébb égési sérülést szenvedett és a megfelelő elsősegélynyújtást követően már haza is engedték a korházból. A hölgy elmondta, hogy az akkumulátor egy eredeti gyári példány volt, melyet a telefonnal együtt vásárolt három évvel ezelőtt.

˝Rádugtam a töltőre a készüléket, majd pedig 10 perccel később egyszer csak egy tűzgolyót bocsátott ki magából a telefon, miközben felrobbant˝ – mondta a 30 esztendős fiatalasszony, aki a történtek után félelmében egyből kiszaladt a lakásából. A balesetért egész pontosan egy hibás, BL-D3 típusjelzésű Nokia akksi tehető felelőssé – a gyártó alapos vizsgálatot indít az ügyben és elképzelhető, hogy kártérítésben részesíti a hölgyet. BL-D3-mal szerelték többek közt a következő, régebbi Nokiákat: 2100, 3200, 3300, 6610, 7210, 7250.

Emlékezetes, hogy a Nokia augusztus közepén hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy az elmúlt időkben mintegy 46 millió darab, robbanásveszélyes BL-5C mobilakksi került forgalomba, melyeket ingyen kicserél a cég. Ezek a hibásnak tartott akkumulátorok 2005. decembere és 2006. novembere között a japán Matsushita Battery Industrial gyártósorain készültek. A Nokia azt állítja, hogy a mostani robbanás egyedi esetnek számít, vagyis a BL-D3 akksik a BL-5C jelzésűektől eltérően nem gyári hibásak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés