Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone-Samsung: tiltsuk le a Bluetooth-t!

Kütyük

Vodafone-Samsung: tiltsuk le a Bluetooth-t!

…még pedig a gyermekeink védelmének érdekében.

A Vodafone mindent megtesz azért, hogy a gyermekeket megvédje a nem éppen nekik szánt mobil tartalmaktól. A vörös színekben pompázó operátor és a dél-koreai Samsung együttműködésének gyümölcse az a Németországban most bejelentett új megoldás, melynek segítségével korlátozható a gyermekek által használt telefonok szolgáltatási köre.

Egész konkrétan arról van szó, hogy a spéci mobilokra már gyárilag feltelepítenek egy alkalmazást, mellyel néhány gombnyomást követően teljesen letiltható a Bluetooth kontroller működése, így a szülők hathatósan gondoskodhatnak arról, hogy csemetéik az iskolában ne küldözgessenek egymásnak brutalitást, vagy pornográfiát tartalmazó képeket és videókat. A tiltás kizárólag a Bluetooth-ra vonatkozik, így azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hasonló tartalmak MMS-ben történő küldését hogyan kívánják korlátozni az említett cégek.

A Vodafone kínálatában az első ˝gyerekzáras˝ készülék a nemrégiben debütált Samsung SGH-D900i, de hamarosan egy újabb, sokkal inkább gyerekeknek való Samsung mobil, az SGH-E250V is megkapja majd ezt az extra funkciót.

Samsung SGH-D900i
A Samsung D900i legfontosabb újítása nem más, mint az integrált sztereó FM rádió, ezenkívül pedig nem mehetünk el szó nélkül az átdolgozott (fürgébb működésű) fényképezőgép modul mellett sem. A gyártó állítása szerint a D900i sokkal fürgébben készít el egy fényképet, mint az elődje. A szétcsúsztatható kialakítású Samsung SGH-D900i vastagsága mindössze 13 milliméter. Ehhez egyébként (alaphelyzetben) 104 milliméteres hossz és 51 milliméteres szélesség tartozik, valamint említést érdemel még a 93 grammos tömeg.

A TFT alapokon nyugvó folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően egyrészt QVGA felbontású, vagyis 320×240 képponttal bír, másrészt pedig 18 bites színmélysége révén több mint 262 ezer színt képes megjeleníteni. A hátlapba került digitális fényképezőgép modulra sem lehet egyetlen rossz szavunk sem, ugyanis a 3,13 megapixeles kamera segítségével akár 2.048×1.536 pixeles fényképek is készíthetők. A kamera kapcsán említést érdemel az autofókusz funkció, a LED-vaku, a sorozatfelvételi szolgáltatás, valamint a videófelvevő üzemmód mellett.

A belső memória nem kevesebb mint 80 MB-os kapacitással rendelkezik, ráadásul könnyedén bővíthető (microSD). A Samsung SGH-D900i a sztereó Bluetooth headseteket (A2DP) is kezeli, a kijelzőjén megjelenő kép pedig akár televíziós készülékre is továbbítható. A készülék GPRS és EDGE kompatibilis, vagyis a vásárlóknak a 3G-ről sajnos le kell mondaniuk.

Samsung SGH-E250
Az SGH-E250 99,5 milliméter hosszú, 49,5 milliméter széles és 14,1 milliméter vastag, miközben tömege alig több mint 80 gramm. A belső memória 10 MB-os kapacitással rendelkezik, ami nem valami sok, de gyorsan hozzá kell tennem, hogy miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bármikor könnyen bővíthető.

Az 5,1 centiméteres képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző egyrészt 128×160 pixeles felbontásáról, másrészt 16 bites színmélységéről (65.536 színárnyalat) ismerszik meg. A Samsung SGH-E250 kapcsán említést érdemel többek közt a Bluetooth 2.0 vezeték nélküli adatátvitel (A2DP sztereó headset), a hatvannégy szólamú polifonikus hangzás, illetve a VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású integrált digitális fényképezőgép.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung SGH-E250 csak a GPRS Class 10-et ismeri, az EDGE-et és a 3G-t sajnos nem, igaz ez egy ilyen relatíve olcsó telefontól ma még nem is várható el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés