Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung: száguldás – hajrá mobil 4G!

Kütyük

Samsung: száguldás – hajrá mobil 4G!

A 4G szolgáltatások közeledtével egyre gyakorlatiasabb és konkrétabb kérdések kerülnek terítékre.

A Samsung Electronics a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án a ˝Samsung 4G Fórum 2007˝-et. 26 ország több mint 130 ágazatvezetője, tudományos és szabványügyi szervezete és szolgáltatója vitatja meg a 4G-s elképzeléseket és stratégiákat, melyek témája ˝Technológiák és szabványok vizsgálata a 4G megvalósításához˝.

Az idei Samsung 4G Fórum az első alkalom, hogy a 4G technológia mindhárom fő jelöltje – az IEEE 802.16m (Mobile WiMAX), a 3GPP2 Ultra Mobile Broadband (UMB) és a 3GPP Long Term Evolution (LTE) – előnyei és hátrányai egyszerre, egyetlen helyszínen kerülnek megvitatásra. Valamennyi technológia promócióját a 4G technológia erős támogatóiként ismert Sprint-Nextel, Qualcomm és T-Mobile végzi majd. A múltban a 4G technológiát különálló fórumok és konferenciák tárgyalták meg, egymástól függetlenül. Ez a fórum azonban valamennyi résztvevőjének bőven lehetőséget biztosít arra, hogy nyíltan megvitassa a különböző 4G technológiákat, és a mindenki számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldásra rátalálva segítsen megvalósítani az elképzelt 4G-s világot.

Két vitafórumra kerül sor a következő témakörökben: ˝A WRC-07 hatása az IMT-Advanced szolgáltatásokra és szabványokra˝, valamint ˝Az IMT-Advanced szolgáltatások és technológiák jövője˝. A Samsung elkötelezettsége a jövőbeli vezeték nélküli technológiák fejlesztése mellett ezen a fórumon is megmutatkozik, mivel a Samsung 4G Fórum immár ötödik alkalommal ad nagyszerű lehetőséget a 4G technológia szélesebb körű bemutatására és piaci megvalósítására.

A 4G lehetséges technológiáinak értékelése mellett a fórum fontos lehetőséget jelent a 4G szolgáltatások lehetséges frekvencia-tartományával kapcsolatos kérdések megvitatására, mivel a frekvencia-tartományok kiosztását a World Radio Communication Conference (WRC) végzi majd el 2007. októberében. E tekintetben a Samsung 4G Forum 2007 fontos esemény a 4G-s frekvencia-tartományok kiosztásában érdekelt felek számára, mivel ez az utolsó alkalom, hogy a világ minden részéről érkező szakemberek együtt kidolgozzák a 4G frekvencia-tartományokkal kapcsolatos elképzeléseket. A felszólalók nemcsak globális, hanem regionális szemszögből is előrejelzik a frekvencia-tartománnyal kapcsolatos álláspontokat. A legfontosabb prezentációk témái közé tartozik a frekvenciasávok és szolgáltatások közti legjobb tervstratégiák kitárgyalása, valamint az egyes régiók által preferált frekvenciasávok.

A Samsung 4G Forum 2007 egy intenzív kétnapos konferenciából áll, tele kapcsolat- és hálózatépítő ülésekkel illetve programokkal, valamint innovatív 4G-s technológiai bemutatókkal és kiállításokkal. A Fórum egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevőknek új információk megszerzésére, innovatív ötletek cseréjére és kiemelkedő nemzetközi szakemberekkel való találkozásra.

Az előző, 2006-os fórumhoz hasonlóan idén is sor kerül a világ első 4G-s mobil technológiájának demonstrációjára. A kommersz PCMCIA-kártyát alkalmazó ˝Mobile WiMAX Wave 2˝ demonstrációjára most először kerül sor azóta, hogy a Samsung idén év elején a 3GSM Világkongresszuson bemutatta a technológiát. A már meglévő Mobile WiMAX technológia és a 4G technológia adatátviteli sebességeinek összehasonlítását videojátékok segítségével oldják meg. A rendezvényen megtekinthetők többek közt a legújabb Mobile WiMAX terminálok és PCMCIA-kártyák is.

Az úgynevezett ˝IMT-Advanced˝ 4G technológia jelenleg a legfejlettebb jövőbeli mobil távközlési rendszer, mely fix környezetben akár 1 Gbps, mobil környezetben pedig 100 Mbps adatátviteli sebességet biztosít.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés