Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzációs élőfotók: az első optikai zoomos Sony Ericsson

Kütyük

Szenzációs élőfotók: az első optikai zoomos Sony Ericsson

A Sony Ericsson Cyber-shot telefonjaiban mindeddig csak digitális zoom volt.

A mellékelt felvételek tanúsága szerint azonban ez a hagyomány végre meg fog szakadni, és a japán-svéd gyártó hamarosan ki fogja adni első optikai zoomos fotós mobilját. Az egyelőre ismeretlen típusjelzésű újdonság elölről a K850i-re, hátulról pedig leginkább a K810i-re hasonlít, és az elhúzható optikavédőn lévő felirat szerint a kamera háromszoros nagyításra képes optikai zoommal van felvértezve. Mint ismeretes, a nagy rivális Nokia termékkínálatában már jó ideje található 3x-os optikai zoomos mobil, a Nokia N93, illetve annak ráncfelvarrt utódja, a Nokia N93i.

A múlt héten keltek szárnyra egyébként az első pletykák, melyek szerint a Sony Ericsson hamarosan egy új csúcsmobillal fog előrukkolni. Jól értesült források tudni vélik, hogy a Sony Ericsson valószínűleg K880i típusjelzéssel látja majd el minden idők legnagyobb tudású Cyber-shot mobilját. Az elhúzható lencsevédőt kapott digitális fényképezőgép modulban minden valószínűség szerint a K850i-ben is fellelhető képszenzor kap helyet, vagyis az 5 megapixeles felbontást nem növeli tovább a gyártó, legalábbis egyelőre biztosan nem.

A hagyományos (candybar) kialakítással rendelkező Sony Ericsson K880i egyik legfontosabb újdonsága, hogy segítségével immár akár DVB-H szabványú digitális televíziós adások is nézhetők lesznek. Mint ismeretes, hazánkban várhatóan a jövő év közepén indul be az első ilyen, kereskedelmi szolgáltatás, melyet jelenleg a T-Mobile és a Vodafone tesztel – az Antenna Hungária segítségével.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a K880i-be ezenkívül még egy GPS-vevő bekerül, de hogy pontosan milyen (esetleg SiRFstar III), azt egyelőre nem lehet tudni. Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy az említett K880i és a mellékelt felvételeken látható készülék egy és ugyanaz a modell lenne. Idővel minden titokra fény fog derülni…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés