Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 40D – az új király

Kütyük

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 40D – az új király

A Canon ma Budapesten is felrántotta a leplet legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépéről, a félprofi felhasználásra szánt EOS 40D-ről, melyet az alábbiakban részletesebben is bemutatunk Olvasóinknak!

A most debütált Canon EOS 40D a nagysikerű Canon EOS 30D közvetlen utódmodelljének tekinthető. Fontos megjegyezni, hogy ezúttal sokkal jelentősebb és sokrétűbb változásoknak lehetünk tanúi, mint amilyenek korábban a 20D és a 30D között voltak felfedezhetők. Itt van példál rögtön a felbontás, mely a korábbi 8,2 megapixelről 10,1 megapixelre (3.888×2.592 pixel) nőtt, de a CMOS technológia természetesen változatlan maradt.

Ugyancsak némi növekedésen ment keresztül a TFT kijelző, mely immár nem 2,5, hanem 3 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális információkat. Az LCD felbontása egyébként nem változott, vagyis maradt a 230 ezer képpont. Maga a fémből készült, rendkívül ellenálló gépváz is nagyobb és egyben nehezebb is lett: a 740 gramm tömegű masina egész konkrétan 145,5×107,8×73,5 milliméter méretű.

Újdonság a DIGIC III processzor, melynek köszönhetően megnőtt a sorozatfelvételi sebesség, és fontos újítás, hogy a 400D-hez hasonlóan immár a 40D-ben is ott a szenzortisztító funkció. A menürendszer a korábbinál logikusabb felépítésű és könnyebben kezelhető, ezenkívül pedig nem mehetünk el szó nélkül a továbbfejlesztett AF rendszer és az ˝Élőkép˝ funkció mellett sem. Ez utóbbinak a lényege, hogy az optika által látott élőkép immár nem csak az optikai keresőben, hanem a nagyméretű LCD-n is figyelemmel kísérhető, ennek azonban az a hátránya, hogy a folyamatosan aktív kijelző relatíve nagy fogyasztása miatt egy feltöltéssel nem ezren felüli, hanem csak mintegy háromszáz fotót készíthetünk.

A Canon munkatársai elmondták, hogy a 40D hazai kereskedelmi forgalmazása várhatóan már a jövő hónapban meg fog kezdődni, a várható ár azonban egyelőre még ismeretlen. Érdemes alaposan szemügyre venni a mellékelt élőfotókat, hogy pontosan mik is a változások a 30D-hez képest, a következő oldalakon pedig a Canon hivatalos sajtóanyagának segítségével ismerkedhetünk meg a részletes specifikációkkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés