Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows-ra cseréli a Linux-ot a Motorola?

Kütyük

Windows-ra cseréli a Linux-ot a Motorola?

Régi okostelefon, új operációs rendszer, új szolgáltatások.

A Motorola Ázsiában már jó ideje sikerrel forgalmazza érintőkijelzős, Linux szoftveres készülékét, a MING A1200-at. A korábban már általunk is tesztelt telefonnak talán csak annyi volt a hibája, hogy mindössze a GPRS adatátvitelt támogatta. Aztán idén év elején bemutatkozott az EDGE-képes új változat, most pedig felröppentek a pletykák az immár UMTS kompatibilis újabb kiadásról.

Érdekesség, hogy a MING A1200 JUIX platformja jelenlegi formájában nem támogatja a 3G-t, ezért a Motorola állítólag Windows Mobile-ra fogja cserélni azt. Nos, idővel kiderül, mi mindenesetre nagyon megszerettük a nálunk járt tesztkészüléken a Linux-ot…

Motorola MING A1200
A széthajtható kialakítással megáldott, rejtett antennás Motorola készülék tömege 122 gramm, mérete pedig 95,7×51,7×21,5 milliméter. A nagyméretű TFT kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 262 ezer színárnyalatú, érintésérzékeny és nem kevesebb mint 240×320 pixeles (QVGA) felbontású, a makró funkciós beépített digitális fényképezőgép segítségével pedig maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású fotókat lehet készíteni.

Az integrált memória nem túl nagy, mindössze 8 MB-os kapacitású, de természetesen van memóriabővítési lehetőség: a készülékbe miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni. Kár, hogy a memóriakártya cseréjéhez a hátlapot és az akkumulátort is el kell távolítani, vagyis újraindítás nélkül nem úszható meg az amúgy egyszerű művelet.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Motorola MING kapcsán említést érdemel továbbá a fejlett multimédia lejátszó alkalmazás, a miniUSB port, valamint a Bluetooth (A2DP) vezeték nélküli technológia támogatása.

Szólnunk kell továbbá a sztereó FM rádióról, a teljes értékű elektronikus levelezési kliensről, valamint a fejlett webböngészőről. A 850 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári adatok szerint maximum 480 órás készenléti időt, illetve 210 perces beszélgetési időt tesz lehetővé.

A felénk ritkaságnak számító telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés