Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotós mobilok: túl a 8 megapixelen

Kütyük

Fotós mobilok: túl a 8 megapixelen

A mobiltelefonok segítségével lőhető fényképek felbontása szépen lassan az egekbe szökik.

Az NEC a napokban jelentette be legújabb fejlesztését, mely nem más, mint egy kifejezetten mobil készülékekbe szánt új kamera modul. A CMOS technológiájú képszenzorra építkező modul révén immár akár 8 megapixeles felbontású felvételek is lőhetők, melyek élességéről képstabilizátor és autofókusz funkció gondoskodik. Az NEC egyébként már el is küldte a modul első tesztpéldányait a mobilgyártókhoz, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a 24 eurós darabárú új kamerával pontosan mikor találkozhatunk majd a kereskedelmi forgalomban.

Aki ma hazánkban igazán nagy felbontású mobiltelefont szeretne vásárolni, annak érdemes néhány pillantást vetnie az 5 megapixeles felbontású, Carl Zeiss optikás Nokia N95-re (CMOS), illetve a hasonló felbontással büszkélkedő LG KG920-ra (CCD), melyek tesztjei a lentebbi linkeken érhetők el.

Mondanom sem kell, hogy a távol-keleti országokban már régóta nem az 5 megapixel jelenti a felbontásbeli maximumot: a Samsung SCH-B600-as készülékben egy 10 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot. Ez utóbbi telefon egyébként még háromszoros optikai zoommal is rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés