Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutális kapacitás – parányi méret

Kütyük

Brutális kapacitás – parányi méret

Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk arról, hogy egyszer egy néhány milliméteres memóriakártyán közel 10 GB adatot is el lehet majd tárolni.

A SanDisk ezúttal egyszerre több újdonságot mutatott be. A gyártó képviselői bejelentették, hogy a SanDisk megkezdte vadonatúj, 6 GB-os és 8 GB-os adattároló kapacitású, microSD (TransFlash) memóriakártyáinak gyártását, illetve mobilgyártókhoz és operátorokhoz tesztelésre történő leszállítását.

A SanDisk közlése szerint egy 8 GB-os microSDHC kártyán több mint 2.000 darab MP3 zeneállományt, 5.000 nagy felbontású digitális fényképet, vagy akár 5 órányi, jó minőségű MPEG-4 videóanyagot lehet eltárolni. A 6 és 8 GB-os új kártyák kereskedelmi árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a cég – az új termékek várhatóan 2007 második felében jelennek majd meg a piacon. Megjegyzendő, hogy nemrégiben a Samsung is bemutatta saját fejlesztésű, 8 GB-os microSD kártyáját.

A SanDisk fellebbentette továbbá a fátylat legújabb Memory Stick Micro (M2) termékéről, mely nem más, mint egy 4 GB kapacitású memóriakártya. Ez az újdonság várhatóan már néhány héten belül világszerte kapható lesz, ajánlott végfelhasználói ára pedig 80 euró, vagyis mintegy 20 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés