Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyszerűen brutális!

Kütyük

Egyszerűen brutális!

Hamarosan megérkezik a HTC legnagyobb tudású készüléke.

Ha azt hittük, hogy a nemrégiben debütált X7500 (Advantage) a tajvani székhelyű HTC legbrutálisabb készüléke, bizony tévedtünk, ugyanis érkezőben van egy még ennél a masinánál is szélesebb szolgáltatási körű HTC újdonság. A HTC X9500 tulajdonképpen nem más, mint egy UMPC, vagyis Ultra Mobile PC besorolású termék, mely egyetlen készülékben egyesíti a mobiltelefonos és notebookos szolgáltatások előnyeit.

A készülék az új Intel Ultra Mobile Platform 2007-re építkezik. Ennek részét képezi többek közt egy 800 MHz-es órajelű Intel mikroprocesszor, egy Intel 945GU Express chipkészlet, illetve egy Intel ICH74 kontroller hub. Mint ismeretes, az Intel Ultra Mobile Platform 2007 minden korábbinál alacsonyabb fogyasztással kecsegtet.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett HTC X9500 szinte az összes, manapság használatos vezeték nélküli adatátviteli technológiát ismeri. A GPRS, EDGE és UMTS szinte már magától értetődik, de ezenkívül a villámgyors HSDPA, valamint a 802.11b/g szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 2.0, illetve a GPS sem hiányzik belőle.

Adattárolási gondjaink vélhetően nem nagyon lesznek, lévén, hogy az integrált merevlemez kapacitása kiviteltől függően 30-40 GB. A körülbelül két DVD toknyi mérettel rendelkező, miniSD memóriakártyákat támogató HTC X9500-ban egy 7 colos képátlójú widescreen TFT kijelző teljesít szolgálatot, melynek felbontása 800×480 pixel.

A Windows Vista, illetve Windows Mobile 6 (!) operációs rendszerű okosság természetesen teljes értékű QWERTY billentyűzetet kapott, kereskedelmi forgalmazása pedig előreláthatólag valamikor a harmadik-negyedik negyedévben kezdődik majd meg. A várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés