Connect with us
Hirdetés

technokrata

Itt a legújabb, ütős kommunikátor!

Kütyük

Itt a legújabb, ütős kommunikátor!

Ezúttal a Sharp mutatott be egy igen csak érdekes új mobil készüléket.

A Computex szakkiállításon debütált japán újdonság alaphelyzetben teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos, vagyis candybar kialakítású mobiltelefon. A turpisság ezúttal abban rejlik, hogy a készülék fedlapja egy laza mozdulattal balra csúsztatható. Hogy ez nekünk miért jó? Nos, csupán azért, mert ily módon varázsolható elő a teljes értékű QWERTY billentyűzet, mely jelentősen megkönnyíti az e-mailek és egyéb dokumentumok begépelését. Ez egyébként nem teljesen új ötlet, hiszen a HTC nemrégiben vezette be a piacra az S710-es modelljét, mely hasonló módon, két külön billentyűzettel rendelkezik.

A Sharp W-Zero3 névre keresztelt újdonság alaphelyzetben 135 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag. A megfelelő számítási teljesítményről ezúttal egy 520 MHz-es órajelen ketyegő Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor gondoskodik, mely 256 MB ROM és 128 MB RAM memória társaságát élvezi. Talán már mondanom sem kell, hogy az integrált memória egyszerűen bővíthető – microSD (TransFlash) szabványú memóriakártyákkal.

A Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató Sharp kommunikátorban egy 3 colos képátlóval rendelkező, érintésérzékeny, wide-screen kijelző teljesít szolgálatot, mely elsősorban 480×800 pixeles felbontásáról, illetve 65 ezer színárnyalatáról ismerszik meg. Ha esetleg fotózni támad kedvünk, egy 1,3 megapixeles kamerát vehetünk kezelésbe.

A 157 gramm tömegű készülék a vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül többek közt a Bluetooth-t és a Wi-Fi-t támogatja. A 20 napos készenléti idejű és 7 órás beszélgetési idő telefon várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés