Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztő új mobil kijelzők!

Kütyük

Elképesztő új mobil kijelzők!

Lássuk, hogy mobil kijelző fronton mik a legújabb fejlesztések!

A Samsung a napokban mutatta be legújabb AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) kijelzőjét. A 2,2 colos képátlóval rendelkező display 320×240 pixeles felbontással és 262 ezer színárnyalattal rendelkezik, vagyis e tekintetben simán hozza a mai TFT panelek specifikációit.

Érdekesség, hogy a kijelző vastagsága mindössze 0,52 milliméter! Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a Samsung új kijelzője 10.000:1 kontrasztaránnyal, illetve mintegy 50.000 órás élettartammal büszkélkedhet, de ami talán ennél is fontosabb, hogy a Samsung már meg is kezdte a sorozatgyártását.

A már említett 0,52 milliméteres vastagság sem lebecsülendő, azonban a Sony-nak sikerült egy még ennél is vékonyabb kijelzővel előrukkolnia. A japán gyártó által most bejelentett OLED panel vastagsága alig 0,3 milliméter, vagyis szinte már papírvékony. A 2,5 colos képátlójú display 160×120 pixeles felbontása nem túl nagy, az általa megjeleníthető színek száma viszont nem kevesebb mint 16,7 millió! A Sony újdonságának igazi egyedisége a hajlíthatóság, arra azonban sajnos még várnunk kell, hogy a kereskedelmi forgalomban is viszont láthassuk majd ezt a kijelzőt.

Zárójelben megjegyzem, hogy a világ jelenlegi legvékonyabb mobiltelefonja, a Samsung SGH-U100 5,9 milliméter vastag.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés