Connect with us

technokrata

Mire kíváncsi a magyar?

Kütyük

Mire kíváncsi a magyar?

A legnépszerűbb áprilisi keresések a Google-ön.

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját. Az országonkénti lebontásban elérhető toplisták alapján érdekes trendeket figyelhetünk meg, amelyek jól tükrözik az adott időszak aktualitás eseményeit, történéseit.

A legnépszerűbb keresések 2007 áprilisában a Google.hu-n a következők voltak:
1. emo
2. húsvét
3. tokio hotel
4. szerelem
5. hello kitty
6. vatera
7. 300
8. love.hu
9. APEH
10. lovebox
11. otp
12. szív
13. használtautó
14. locsolóversek
15. feliratok

A fentiekből kiderül, hogy a hónap egyik fontos szórakoztatóipari eseménye, az emo (1. hely) stílust képviselő Tokio Hotel (3.) április 10-i magyarországi koncertje lelkes keresésre ösztönözte a rajongók táborát. A húsvét (2.) is alaposan megmozgatta a netezőket, sokan a legújabb locsolóverseket (14.) az internetről próbálták megszerezni. Az adóbevallások közelgő határideje a keresési statisztikákban mutatkozik meg, hiszen az APEH-ről (9.) sokan szerettek volna többet megtudni. A tavasznak és a jó időnek köszönhetően virágba borultak a fák és megszabadultak vastag és hosszú kabátjaiktól a fiatalok, így nem csoda, hogy a szerelem (4.), a love.hu (8.), a lovebox (10.) és a szív (12.) is bekerült a 15 legnépszerűbb keresőkifejezés közé.

Az előző hónaphoz képest a következő kifejezésekre történő keresések száma ugrott meg a legnagyobb mértékben:
1. lonsdale
2. heath ledger
3. nod
4. homokozó
5. headbanger
6. sophia bush
7. grace klinika
8. diplomakötés
9. supra
10. beryl
11. hujber ferenc
12. vagabond
13. brain
14. internetes munka
15. flyordie

A fentiek jól tükrözik a keresők számára legérdekesebb témákat. Azt csak találgathatjuk, hogy a tavaszi budapesti zavargások juttatták-e első helyre a „zavargók” kedvenc ruhamárkájának számító Lonsdale-t, az azonban egészen biztos, hogy a diplomakötés előkelő helyezését (8.) a diplomadolgozatok közelgő leadási határideje okozta. Több tévés műsort is felfedezhetünk a leggyorsabban növekvő keresések mögött: az egyik kereskedelmi csatorna sikeres sorozata, a Grace klinika a 7. helyre, míg a sikeres jégtáncosi szerepléssel és magánéleti botrányokkal visszatérő Hujber Ferenc a 11. pozícióba került. Az online játékok terjedését a 15. helyen levő flyordie jelzi, amely az egyik népszerű internetes játékoldal neve.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin