Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 8600: fekete mágia – holnapután!?

Kütyük

Nokia 8600: fekete mágia – holnapután!?

Már nem kell sokat várnunk a Nokia elérhető árú új prémium mobiljára.

A Nokia minden korábbinál szélesebb rétegek számára szeretné elérhetővé tenni a ˝mobil luxust˝. A piacvezető finn gyártó úgy döntött, hogy egy újabb prémium kategóriás mobiltelefont honosít meg a piacon. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, már nem kell sokat várnunk a Nokia 8800, illetve a Nokia 8800 Sirocco Edition kistestvérének, a Nokia 8600 Lunának a hivatalos bejelentésére. Az egyik brit kereskedőtől kiszivárgott néhány reklám brossúra, melyből kiderül, hogy a Carphone Warehouse-nál május 25-től lesz kapható a Nokia 8600.

Korábban csak néhány kémfotó és designterv volt elérhető az újdonságról, a múlt héten viszont felbukkant az első igazán jó minőségű felvétel.

A hűvös eleganciát sugárzó, fekete színben pompázó Nokia 8600 Luna nagymértékben hasonlít a tavaly debütált Sirocco-ra, de némileg egyszerűbb kivitelű és nem utolsó sorban jelentősen olcsóbb lesz annál. A relatíve nagyméretű TFT folyadékkristályos kijelző egy a gyártótól kiszivárgott dokumentáció szerint QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és nem kevesebb mint 16 millió színárnyalatot képes megjeleníteni.

A hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul segítségével maximum 2 megapixeles, vagyis 1.600×1.200 képpontos felbontású fotók készíthetők.

Az S40 platform harmadik kiadására építkező, négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 8600 GPRS, HSCSD és EDGE hálózatokban használható, UMTS (3G) viszont nincs benne. Ezenkívül említést érdemel még a Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás, a 128 MB-os belső memória, illetve az xHTML támogatású WAP 2.0 böngésző alkalmazás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés