Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csokitelefon után csokinotebook

Kütyük

Csokitelefon után csokinotebook

Az LG designerei a hordozható számítógépek stílusát is megédesítik.

A tavalyi év egyik nagy designújítását hozták el az LG „csokoládé telefonjai”. Ezt a vállalat idén a noteszgépek frontján is igyekszik megjátszani – úgy tűnik, pozitív tapasztalatai voltak a chocolate phone-nal. Az „új hullám” első képviselője az a nemrég bemutatott hordozható számítógép, amely hivatalosan az LG Z1 Chocolate laptop névre hallgat.

Egetverő technikai újítást nem tartalmaz a notebook, képességeit tekintve a középkategóriába sorolható be. Inkább külsejével igyekszik aratni: a jellegzetes „LG csokoládé” kivitel egy külső LCD-vel párosul. Ezen a Windows Vista Slideshow funkcióját lehet kihasználni (maga a készülék az operációs rendszer Business változatával előre telepítetten kerül majd forgalomba). A 2,5 colos kijelző figyelmeztethet új e-mailek érkezéséről, hamarosan esedékes találkozókról és egyéb, a felhasználó által fontosnak tartott dolgokról. Mintha a mobiltelefonból ültették volna át: a kis kijelző melletti vezérlőszervek ugyanazt a színvilágot és kialakítást kapták, mint a gyártó maroknyi eszközei.

Nézzünk azért bele, mit is tud a készülék! A vadonatúj Santa Rosa Centrino mobilplatformot el lehet felejteni – az LG szerint még nem jött el a váltás ideje. Ennek ellenére az Intel Core 2 Duo processzora (T5600-as modell, 1,8 GHz-es órajel) kellő számítási teljesítményt biztosít. Adatokkal az 1 GB-nyi operatív tár láthatja el a CPU-t, ami Vista alatt azért már szűkös lehet egy nagyobb alkalmazás futtatásakor, de az alapvető feladatok ellátására még megfelel. Winchesterének kapacitására azonban semmi panasz nem lehet: a 120 GB több is mint elég ezen a szinten.

Középkategóriás grafikus gyorsítóval látták el a távol-keleti mérnökök: az Ati által fejlesztett Mobility Radeon család X1350-es változatát kapja az, aki vágyik a mobil édességre. Támogatja ugyanakkor a vezetékmentes hálózati csatlakozások legújabbik, n változatát (802.11b/g/n), valamint felvértezték Bluetooth képességgel is, vagyis akár a csokitelefon összekapcsolódhat a csokinotebookkal.

Annak, aki még nem kapott édességmérgezést: 5.1 csatornás Dolby Digital surround hangzás teszi alkalmassá a filmek hangminőségének kellő színvonalon tartására, és az elemzők szerint az ára sem lesz vészes (habár a pontos összeg egyelőre nem ismert).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés