Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Hívjatok fel, ha beszélgetni szeretnétek” – videó

Kütyük

„Hívjatok fel, ha beszélgetni szeretnétek” – videó

A fenti üzenet miatt került bajba az Internet legújabb csodabogára, akinek most dollár tízezrekre rúg a telefonszámlája.

A Youtube számos önjelölt sztárnak adott már teret arra, hogy kibontakoztassa képességeit. Mivel a feltöltés ingyenes, a site-ot pedig naponta több millióan nézik, ezért adja magát a lehetőség – vannak, akik viszont nem kitűnni szeretnének a tömegből, hanem segíteni. Egyikük, Ryan Fitzerald nemrég egy „videohirdetést” töltött fel a szolgáltatás segítségével az Internetre, melyben arra bíztatta ismeretlenül a klip megnézőit, hogy hívják fel, ha beszélgetni szeretnének.

A 20 éves, Massachusetts államban élő fiatal alig pár nap alatt több mint 5 ezer hívást kapott, szerte a világból (a cikk írásának idejében már közel 200 ezren nézték meg videóját). Hétfő reggel 5 órakor azonban kifogyott a T-Mobile biztosította ingyenes hétvégi telefonálási percekből. A fiú azonban nem hagyta abba önkéntes lelki segély szolgálatát, így a hét közepére már 20 ezer dolláros telefonszámlát halmozott fel. Lelkesedését azzal indokolta, hogy sok olyan gyerek vagy fiatal van a világon, akik nem tudnak leülni édesanyjukkal, beszélgetni – nekik szükségük van valakire, akivel lehetőségük nyílik erre.

Ryan legérdekesebb hívása az az eset volt, amikor valaki a McDonalds-ból hívta fel. A sorban álló srác azt szerette volna megkérdezni a lelkes önkéntestől, hogy vajon mit kellene rendelnie a gyorsétterem kínálatából. Emellett sokan csak azért hívták fel, hogy a támogatásukról biztosítsák, de volt néhány olyan ember is, aki minden ok nélkül ellenségesen viselkedett vele. Mindazonáltal továbbra is nyitott a beszélgetésekre: ha valaki tud angolul, és szeretne Ryannel eltársalogni, akkor azt a 7742531962-es telefonszámot teheti meg.

A Massachusetts-i fiatal nem az első, akik közzétette telefonszámát a Youtube-on. Luke Johnson például tavaly szeptemberben cselekedett hasonlóan, csak azért, hogy kiderítse, hány hívást kap majd így. A férfi hangpostájának tájékoztatása szerint máig több mint 140 ezren keresték meg telefonon. Jonhsont azonban csak a kíváncsiság vezérli, mondta Ryan, aki fontosnak tartja az önmaga által felvállalt feladat ellátását. Nemrég feltett egy, az eddig történtekre reagáló videót is a Youtube-ra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés