Connect with us

Hirdetés

technokrata

Retro: féltégla ősmobil – modern belsővel

Kütyük

Retro: féltégla ősmobil – modern belsővel

21. századi technológiák egy ´80-as évekbeli mobilban?

Pontosan: az FY8850 típusjelzésű készülék segítségével egy igazi időutazásban lehet részünk, vissza egészen a mobiltelefónia hőskorába, még pedig úgy, hogy közben nem kell lemondanunk a modern fejlesztésekről sem. Az igazi jó öreg féltégla formájú FY8850 egész pontosan 195 milliméter hosszú, 64 milliméter széles és 41 milliméter vastag, miközben tömege – tessék megkapaszkodni – több mint 350 gramm.

A háromnormás készülékben egy viszonylag modern kijelző kapott helyet: a cSTN technológiájú display 29×35 milliméteres felületen 128×160 képpontot vonultat fel és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A digitális fényképezőgép modulról ezúttal le kell mondanunk.

A háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett telefon a bejövő hívásokat a mai elvárásoknak megfelelően nem csak csipogással, hanem polifonikus csengőhangokkal, illetve MP3 muzsikákkal is képes jelezni.

A telefonkönyvben maximum 500 kontaktot tárolhatunk el, ezenkívül pedig még Java MIDP 2.0 támogatás, naptár és jegyzetkészítő alkalmazás, és T9-es prediktív szövegbeviteli technológia is került a készülékbe.

A nagyméretű külső antennával ékesített, kihangosítható retro mobiltelefon ára 169 dollár, vagyis mintegy 33 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés