Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia S60: Vodafone által megbolondítva

Kütyük

Nokia S60: Vodafone által megbolondítva

A Vodafone saját kénye-kedve szerint személyre szabja az S60-as platformot.

Először a 2006-os 3GSM Világ Kongresszuson lehetett hallani arról, hogy a Vodafone-nak komoly tervei vannak az S60-nal, a múlt héten megrendezett idei 3GSM kiállításon pedig már némi konkrétum is kiszivárgott ezekkel a bizonyos tervekkel kapcsolatban. Kiderült, hogy a Nokia N95 lesz az egyik első olyan telefon, melyen Vodafone specifikus S60 szoftvercsomag teljesít szolgálatot, majd pedig a Samsung-féle SGH-i520-as smartphone is hasonló sorsra fog jutni. Ebben a módosított szoftverben egyébként Vodafone specifikus alkalmazások és szolgáltatások kapnak helyet, no és persze a vizuális megjelenés is el fog ütni a ˝sima˝ S60-as modellekétől.

Emlékezetes, hogy a múlt héten került sor arra a hivatalos Nokia bejelentésre, mely szerint elkészült a Symbian operációs rendszerre épülő S60 platform legújabb verziója. Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 névre keresztelt csomag a fejlesztők elmondása szerint a korábbiaknál nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, és jelentősen megkönnyíti az alkalmazás fejlesztők munkáját.

A csomagnak részét képezi többek közt az Open C, amit természetesen az SDK-ba (Software Development Kit) is beleintegrál a Nokia. Az elsősorban a középkategóriás készülékekre szánt újdonság használhatóságát is jelentős mértékben tovább fejlesztették, így például új funkciókkal gazdagodott az üzenetkezelés, a többfeladatos működés, illetve a letöltési szolgáltatás. Ezenkívül pedig jelentős multimédiás fejlesztéseknek is tanúi lehetünk.

Matti Vanska, a Nokia mobil szoftverek marketingjével foglalkozó részlegének az alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az S60 3rd Edition Feature Pack 2 a második negyedévtől kezdve lesz elérhető az S60-alapú készülékeket gyártó cégek számára. Az új pakk teljesen kompatibilis az S60 3rd Edition-nel, és az utóbbira fejlesztett alkalmazások minden további nélkül futtathatók a Feature Pack 2-re épülő smartphone-okon. A nagyközönség először a 3GSM Világ Kongresszuson ismerkedhetett meg közelebbről a Symbian OS 9.3-ra épülő S60 3rd Edition Feature Pack 2-vel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés