Connect with us

Hirdetés

technokrata

Százezer font nyeremény a sikeres online kincsvadászért

Kütyük

Százezer font nyeremény a sikeres online kincsvadászért

A Perplex City fizet a szerencsés megtalálónak.

Két évvel ezelőtt kincsvadászat indult a különleges Perplex City-ből: ellopták ugyanis a hatalmas erőt birtokló Receda Cube-ot, a város lakói pedig szerették volna visszakapni a kockát. Megkezdődött hát a hajsza a tolvajok után, de ez csupán egy lépés volt a végcél felé, a rablók ugyanis elrejtették a Receda-t – valahol a Földön. Ezt kellett megtalálni az online kincsvadászat során, százezer fontos sikerdíjért – és persze sok izgalomért – cserébe. A számtalan (pénzért vásárolható kártyákon lévő) rejtély és feladat megoldása, gyanúsítottak előállítása és szövetségesek szerzése után a szerencsés megtaláló a brit Andy Darley lett. A Middlesex-i nő kétéves nyomozás után február 4-én bukkant rá az eltemetett kockára a Wakerley nagyerdőben, a sárban.

„Soha nem hittem volna, hogy én találok rá a kockára. Egyszerűen csak játszottam, megoldottam a fejtörőket, talán csak a vége előtt néhány nappal döbbentem rá, hogy van esélyem” – mondta a nyertes, aki február 24-én „átadja” a kockát, és megkapja a százezres csekkjét.

A „nyomalapú” kincsvadászat ötlete nem új keletű, 1979-ben Kit Williams Masquerade című könyvének megjelenése előtt elásott egy ékszerekkel feldíszített aranynyulat, a feladat pedig nem volt más, mint megtalálni az eltemetett kincset a könyvében található információk és rejtvények alapján, amelyek kellően homályosak voltak ahhoz, hogy érdekfeszítő pillanatokat okozzanak a frissen felcsapott nyomozóknak. A drágaságra végül 1982-ben Dugald Thompson talált rá, aki egyetlen rejtvényt sem oldott meg, viszont elég információkkal rendelkezett a nyúl hollétéről Williams volt barátnőjének köszönhetően. Ezt követően Thompson az ötletet megpróbálta szoftveres környezetbe átültetni Haresoft nevű cégén keresztül, ám a nyúl nem kapta meg a várt népszerűséget, ezért végül 31.900 fontért elárverezték.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés