Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döbbenetes mobil: dupla kijelzővel, billentyűzet nélkül

Kütyük

Döbbenetes mobil: dupla kijelzővel, billentyűzet nélkül

A Mitsubishi ezúttal nem egy autóval, hanem egy felettébb innovatív telefonnal rukkolt elő.

A legnagyobb japán mobil operátor, az NTT DoCoMo által forgalmazott Mitsubishi D800iDS első ránézésre egy teljesen hétköznapi, szétnyitható kialakítással rendelkező mobiltelefon. Ahogy viszont felhajtjuk a fedlapját, rögtön kiderül a turpisság: ebben a készülékben bizony nincs hagyományos billentyűzet!

Szétnyitott állapotban a Mitsubishi D800iDS tulajdonképpen teljesen szimmetrikus, ugyanis nem csak a felső, hanem az alsó részben is találunk egy-egy kijelzőt. Hagyományos nyomógombból mindössze hármat találunk, az alsó LCD alatt.

Mindkét kijelző QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontással rendelkezik. Míg a 262 ezer színárnyalatú felső LCD egy hagyományos TFT panel, addig a 65 ezer színű alsó egy érintésérzékeny példány. Hagyományos billentyűzet hiányában értelemszerűen ez utóbbival oldható meg az adatbevitel, még pedig többféleképpen. Adott egyrészt a kézírásfelismerő technológia, másrészt pedig a virtuális billentyűzet is pillanatok alatt hadrendbe állítható. Ennek az újszerű megoldásnak köszönhetően egyébként mindenki olyan formájú és elhelyezkedésű virtuális gombokat használhat, amilyet csak akar.

A 122 gramm tömegű Mitsubishi D800iDS alaphelyzetben 106 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 21 milliméter vastag. A kívül elhelyezett fő kamera (CMOS) révén maximum 1,3 megapixeles fényképek készíthetők, a videóhívásokhoz szánt belső kamera pedig 0,1 megapixeles felbontású.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés