Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer 8

Kütyük

Internet Explorer 8

Plusz Firefox 3 kívánságlista.

A két rivális tavaly ősszel, nagyjából egy időben adta ki legújabb böngészőit. A Microsoftnál azonban már dolgoznak az IE nyolcadik generációján, ami azért hamarabb megjelenik, mint a hetes a hatodik kiadást követően. Az Activewin.com szerint a nyolcadik generáció a hetes kiadást 18-24 hónappal követi majd, ami azt jelentheti, hogy ennek ideje valamikor 2008-2009 során jön el.

Már tavaly nyáron is arról számolt be a redmondi szoftverfejlesztő, hogy a browser következő két(!) verzióján ténykednek a programozók. A munka eredményéről eddig semmi nem szivárgott ki, de nem kizárt, hogy az április végén megrendezésre kerülő Microsoft Mix ’07 rendezvényen többet is megtudhatunk majd a témában. Állítólag „házon belül” már kering egy korai verzió.

A Mozilla Foundation a titkolózás helyett nyílt lapokkal játszik. Egy nyilvános listát tett közzé arról, hogy fejlesztői milyen funkciókat terveznek implementálni a Gran Paradiso kódenvű Firefox 3-as változatából (melynek alfaváltozata már letölthető). A következő Tűzróka hamarabb jelenik majd meg, mint a 8-as IE: a tervek szerint még idén, valamikor a harmadik, negyedik negyedévben. Addig is lássunk néhány új funkciót:
– továbbfejlesztett együttműködési készség a bővítményekkel
– jobb webnyomtatás támogatás
– MSI telepítő Windows rendszerekhez
– beépítet támogatás a Microsoft Cardspace-hez és az OpenID-hez
– a hibabejelentő Talkback Google-féle nyíltforrású Airbagre cserélése stb.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés