Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple iPhone: csak semmi koppintás!

Kütyük

Apple iPhone: csak semmi koppintás!

Az Apple-nek nem tetszik, ha valaki bármilyen szinten is megpróbálja lemásolni az iPhone-t.

Történt a napokban, hogy az Apple iPhone júniusi amerikai, illetve negyedik negyedéves európai debütálását kivárni nem tudó designerek egy csoportja lemásolta a készülék abszolút egyedi felhasználói felületét, még pedig abból a célból, hogy a meglévő okostelefonokat fel lehessen díszíteni ezzel az új vizuális megjelenéssel. A Windows Mobile operációs rendszerű készülékekre szánt, iPhone ikonokkal teletűzdelt új skin azonban csak a felhasználók tetszését nyerte el, az Apple sokkal inkább dühös lett tőle.

Alighogy az iPhone skin felkerült az XDA-developers és a Brighthand internetes oldalak fórumaira, az Apple villámgyorsan lecsapott azok karbantartóira és arra szólította fel őket, hogy azon nyomban távolítsák el onnan az Apple érdekeit sértő tartalmakat. Megjegyzendő, hogy ez a skin semmilyen új funkcionalitást nem ad a készülékeknek, hanem egyszerűen csak egy új, iPhone jellegű kinézetet kölcsönöz nekik, csak éppen az Apple ikonjait és felhasználói felületének designját keményen védik a szerzői jogok.

Az Apple egyébként azoknak a híroldalaknak is küldött hasonló tartalmú felszólító leveleket, melyek egyszerűen csak arról számoltak be, hogy létezik ez a bizonyos iPhone skin. Csak reménykedni tudunk abban, hogy mi nem kapunk majd ilyen e-mailt a cégtől.

Mondanom sem kell, hogy az Apple ezen viselkedése csak olaj volt a tűzre, hiszen ennek köszönhetően még rohamosabban terjed a hír, miszerint elkészült a Windows Mobile-ra szánt iPhone skin.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés