Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még részletesebb földfelszín a megújult Google Earth révén

Kütyük

Még részletesebb földfelszín a megújult Google Earth révén

Letölthetővé vált a bolygónk felületének egészen apró részleteit is megmutatni képes alkalmazás legújabb verziója.

Már többször írtunk a Google Earth-ről (letöltés itt), melyet az ismert USA-beli online vállalat azon célból indított, hogy látványosabbá tegye utcakereső szolgáltatását. Használatával valódi műholdfelvételekről böngészhetjük a Föld felszínét. Természetesen mind az aktualitása, mind a részletessége hagy kívánnivalót maga után (habár e sorok írójának nem tartott két percnél tovább megtalálni saját házát a fényképeken), ám míg a felhasználók többsége aktuálisabb és részletesebb látványt szeretne, a kormányzatok itt-ott tovább satíroznának. Biztonságpolitikai okokból a szolgáltatás már eddig is védettként kezelt egyes területeket – például a Fehér Ház és az azt körülvevő épületek már az indulás óta ki vannak cenzúrázva.

A szolgáltatás népszerűségét jelzi, hogy számos weboldalon (például a Terminal fórumában is) olyan koordinátákat adnak meg a lelkes keresgélők, amiken egy-egy érdekes természeti jelenség látható. Például egy kitörő vulkán, fraktálszerű ábrák a kazah régióban vagy egy villámcsapás a Balaton partján. Mindemellett kényelmi funkciók garmadáját kínálja a Google Earth: egy utcára annak neve alapján is rá lehet keresni, egyes területeken három dimenzióban is megnézhetők az épületek. Részletes statisztikát kaphatunk a bűnözés mértékéről, az oktatási intézmények sűrűségéről stb. Kommentálhatjuk az egyes földrajzi pontokat, elmenthetünk térképeket JPEG formátumban.

A legújabb változat a nyelvi kiadások terjedését hozta: a szolgáltatás immár franciául, olaszul, németül és spanyolul is tud. Emellett még jobban támogatja a GPS-t (csak a Plus verzió), valamint továbbfejlesztették a földfelszín kirajzolását, így a hegycsúcsok és völgyek még realisztikusabbá váltak.

A Google Earth ingyenes változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés