Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napfénnyel működő mobiltelefonok

Kütyük

Napfénnyel működő mobiltelefonok

Az NTT DoCoMo most ismét egy újabb, alternatív energiaforrásra épülő mobiltelefonnal rukkolt elő.

Mit tehetünk, ha lemerült a mobil készülékünk akkumulátora és nincs a közelben egyetlen konnektor sem? A közelmúltban beszámoltunk már olyan mobiltöltőkről, melyek például egy tengerimalac mozgási energiájával, vagy éppen szélenergiával töltötték az akksikat, de mi van akkor, ha egyetlen tengerimalac sincs a közelünkben és még a szél sem fúj? Nos amennyiben napos az időjárás, meg van a probléma megoldása.

A legnagyobb japán mobil operátor bemutatta legfrissebb napelemes mobiltelefonját. A szétnyitható kialakítással rendelkező újdonságról sok minden elmondható, csak éppen az nem, hogy kecses megjelenésű és divatos formavilágú. A telefon érdekessége azonban nem a formaterv, hanem az energiaellátás kapcsán keresendő: a készülék felhajtható fedlapjának külső részén egy nagyméretű napelem teljesít szolgálatot.

Az NTT DoCoMo-nak egyébként nem ez az első ilyen jellegű próbálkozása. A szolgáltató nemrégiben mutatta be első napelemes telefonját: ennek a készüléknek egyszerűen csak le kell nyitni a hátsó paneljét és az abban elrejtett napelemek máris magukba szívják a napenergiát, a telefon pedig rövid időn belül újra használhatóvá válik.

Az NTT DoCoMo ez esetben nem tett más, mint egy már meglévő készülékét, a FOMA D702i-t egy kisméretű napelemmel vértezte fel. Azt egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy ez az érdekes új megoldás vajon mikor lesz érett a sorozatgyártásra, ezenkívül pedig azt is sűrű homály fedi, hogy egy napelem mennyivel drágítja meg a mobiltelefonokat. A Symbian operációs rendszerű készülékben egyébként egy 2 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) TFT kijelző, valamint egy 1,3 megapixeles és egy 0,1 megapixeles kamera teljesít szolgálatot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés