Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy egyszerű mobiltelefon – ilyen is van

Kütyük

Egy egyszerű mobiltelefon – ilyen is van

A leginnovatívabb gyártó ezúttal furcsa módon egy igen csak egyszerű mobiltelefonnal rukkolt elő.

A Pantech név hallatán legtöbbünk azonnal egy olyan, dél-koreai székhelyű mobiltelefon gyártóra gondol, mely az elmúlt években elsősorban különleges formai megoldású, illetve fejlett technológiájú készülékei révén lett híres és ismert. Nos a Pantech ezúttal alaposan eltér a hagyományoktól, hiszen a cég munkatársai a napokban egy gyakorlatilag minden értelemben teljesen hétköznapi telefonról lebbentették fel a fátylat. Minden jel arra mutat, hogy a mobilgyártók a high-end modellek mellett mostanság egyre nagyobb számban adnak ki egyszerűen kezelhető, leginkább csak telefonálásra szánt készülékeket (például Motorola F3).

A Pantech A100 egy candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású mobiltelefon, melyben egy háromnormás (850/900/1800 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot. A mindössze 81 gramm tömegű újdonság 98 milliméter hosszú, 38 milliméter széles és 12,9 milliméter vastag, vagyis akár még kisebb zsebekben és táskákban is könnyedén elfér.

A kijelző nem éppen egy csúcstechnológiás darab, ugyanis felbontása alig 128×128 képpont és mintegy 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A CMOS képszenzoros digitális fényképezőgép modul révén maximum 640×480 pixeles (VGA) fényképeket lőhetünk, a 7 képkocka/másodperc sebességű videófelvételeink felbontása pedig csak 128×128 pixel lehet.

Stopper, ébresztőóra, naptár, számológép és diktafon van a Pantech A100-ban, de például Bluetooth már nincs. A telefon kapcsán említést érdemel még az infravörös port, a WAP böngésző, illetve az e-mail kliens.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés